85 procent av alla vuxna i Lerums kommun anses förankrade på arbetsmarknaden. Bilden är en arkivbild.
85 procent av alla vuxna i Lerums kommun anses förankrade på arbetsmarknaden. Bilden är en arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

85 procent av vuxna på arbetsmarknaden i Lerum

En ny rapport från Statistiska Centralbyrån, SCB, visar att vuxna i Lerums kommun till 85,5 procent är förankrade på arbetsmarknaden. Tillsammans med Nykvarn och Hammarö är det den högsta siffran i landet.

ANNONS
|

85,5 procent av alla vuxna i Lerums kommun anses vara förankrade på arbetsmarknaden. Det betyder att en månadsinkomst går över tre inkomstbasbelopp när det slås ut över en månad.

– I januari i år var det gränsvärdet 18 574 kronor. Sysselsättningen hos den vuxna befolkningen i Sverige låg då på knappt 79 procent. Men andelen som kom över gränsvärdet för att räknas som förankrad på arbetsmarknaden var knappt 66 procent, säger Fredrik W Andersson, nationalekonom och analytiker på SCB, i ett pressmeddelande.

Två andra kommuner på samma nivå

De som anses utgöra vuxna personer i rapporten är mellan 15 och 74 år och är skrivna som ensamboende eller bor i ”äktenskapsliknande” förhållanden.

ANNONS

Två andra kommuner i landet når samma nivå som Lerum: Nykvarn i Stockholms län och Hammarö i Värmlands län.

– I Nykvarn, Lerum och Hammarö klarade cirka 85 procent av den vuxna befolkningen gränsen på 18 574 kronor i januari, vilket är de högsta andelarna i landet, säger Fredrik W Andersson, i pressmeddelandet.

LÄS MER:Efter Lauras försvinnande: Lärare kräver lag om mindre barngrupper

LÄS MER:Politiker fälls för olaga intrång på Volvo – sjöng på golvet

LÄS MER:Nytt företag startar i Lerum : Engelsen Transport AB

ANNONS