Alice satsar på att bli en del av den svenska musikscenen

Alice Genberg, 25, från Lerum sjunger tillsammans med Philip Spångberg i duon Kvarteret. Signade av Sony Music släpper de nu musik med en tiktok-stjärna.
– Vi vill ta oss ut och synas och bli en del av den svenska musikscenen, säger Alice.

ANNONS

Duon Kvarteret skapades när Alice och Philip träffade varandra i Örnsköldsvik där de båda studerade musik. Via en skoluppgift blev de tilldelade att arbeta med varandra och upptäckte då att de klickade.

– Jag sjunger mörkare än honom, han har en ganska ljus spröd stämma, det blir en match på något vis, säger Alice.

Musiken de skriver är poppig, elektronisk och fylld av känslor. Man vill både gråta och dansa på samma gång. Alice beskriver Kvarterets sound som inspirerat av amerikansk alternativ pop samt svenska band som Den svenska björnstammen och Familjen.

– Vi tycker om när det får vara lite stökigt, säger hon om deras musik.

ANNONS

Växte upp i Lerum

När Alice var två år gammal flyttade hennes familj från Luleå till Lerum. En dag flyttade det in en ny granne bredvid Alices familj. Det visade sig att hennes nyinflyttade granne drev ett musikförlag som producerade musik åt stora artister internationellt inom genren EDM (elektronisk dansmusik). Han uppmärksammade att Alice kunde sjunga. Det ledde till att hon blev signad artist redan som 17-åring och fick sjunga på flera stora artisters låtar.

Alice bor nu i Stockholm, söder om söder, men tycker att det är ”pinsamt mysigt” när hon hälsar på familjen som bor kvar i centrala Lerum.

– Det är väl traumatiskt för vem som helst att växa upp, men jag hade en bra uppväxt och jag ser tillbaka på det med värme bara.

Alice fortsätter:

– Jag tycker det är kul att se Lerum har utvecklats, jag är hemma ibland och ser foodtrucksen på torget, det är jättemysigt. Att se att det inte dör ut.

Släpper ny singel

Kvarteret släppte sin första låt i februari 2022 och har efter det släppt en EP och sex singlar. Den 9 juni kommer ytterligare en. Låten ”Nåt i ögat” handlar om att tappa bort sig själv i sina egna känslor.

– Uttrycket att ”ha nåt i ögat” är väldigt kul. Att någon kommer på en med att ha gråten i halsen och så skrattar man bort det, säger Alice.

Med ett stadigt beat i bakgrunden samsas Alice och Philips röster och bildar ett drömliknande sound. ”Av allting som kunde hända, händer alltid det värsta” lyder en av raderna. Duon har skrivit låten tillsammans med artisten LKN.

– Det är en kille som heter Eliott, han är otrolig på tiktok och har drygt en miljon gillningar på sina tiktoks, säger Alice.

Vill spela på biblioteket

Det finns ett tydligt mål när det gäller duons framtid och Alice har storslagna planer.

– När man pratar om svensk musik så ska Kvarteret nämnas, säger Alice

På kortare sikt planeras det för en samlingsskiva med fler samarbeten. Dessutom vill duon väldigt gärna få komma ut och spela.

– Vi vill verkligen, verkligen spela live, så Lerums bibliotek, hör av er! säger Alice.

ANNONS