Bildextra: Lerumsloppet – är du med på bild?

Ett lyckat Lerumslopp i ur och skur. Lerums Tidnings fotograf var på plats och knäppte massor av bilder. Ser du dig själv på någon av dem?

ANNONS
|

Hela Bagges Torg kokade och framför scenen som pumpade dunkadunka var det uppvärmning för såväl unga som gamla. Lerumsloppet 2023 var inte bara en springtävling, det var också en samlingspunkt för vad som tycktes vara hela Lerum.

Vädret? Jodå, ingen stekande sol och ganska friskt i luften men de där skurarna och isvindarna längs de långa rakorna var det nog många som helst sluppit.

Strax före 11 gick starten för Sparbanken Alingsås Minilopp på 1.6 kilometer där löpsugna 7-10-åringar fick ta sig runt banan ivrigt påhejade av sina nära och kära. Lille Lerumsloppet för 12-17 var dubbla den sträckan och den så kallade Korta banan var ändå längre med sina dryga 5 kilometer. Den var till för veteraner och promenerare men också för tjejer och killar födda 05-06.

ANNONS

Huvudkategorin, eliten och andra modiga, fick springa en hel mil under det som kallas det ”riktiga” Lerumsloppet. De allra snabbasta klarade uppgiften på en dryg halvtimme, många andra tog längre tid på sig ändå. Alla kämpade efter egen förmåga.

LÄS MER:Glädjebeskedet i Lerum inför valborg: Inte ett moln

LÄS MER:Hög tid att skicka in dina bästa bilder från april till Lerums Tidning

ANNONS