Buss stannade inte på utlovade hållplatser – resenärer fick gå

Alla tåg mellan Göteborg och Lerum är inställda under påskhelgen. De ersätts av bussar som ska stanna vid flera hållplatser i och kring Lerum. Men en resa på skärtorsdagen slutade med att många resenärer fick gå flera kilometer.
– Folk var arga, säger en av de drabbade.

ANNONS
|

Det var sent på eftermiddagen som en av ersättningsbussarna, som satts in på grund av inställda tåg, avgick från Göteborg.

Bussen skulle gå till Alingsås via Lerum, och stanna vid flera hållplatser före Lerum station. Så löd Västtrafiks information till de som hoppade på bussen, enligt en av resenärerna, som vill vara anonym. Bland annat Ekebacken, Almekärr centrum och Aspedalen.

Skippade hållplatser och stannade i centrum

Men när bussen började åka mot Angered anade somliga passagerare oråd.

– Då undrar man ju var vi är på väg. Sen åker bussen ut mot någon skogsväg, och vi får beskedet att den ändå ska stanna vid Almekärr och de andra hållplatserna.

ANNONS

Till slut stannar bussen vid Lerum station – utan att ha släppt av passagerare vid någon av de föregående hållplatserna.

– Chauffören sa ’ni får hoppa av här, nu ska jag vidare mot Alingsås’. Folk var arga. Jättesura. Vissa började kolla efter taxi, en del promenerade. Någon bar på stora matkassar.

Västtrafik om tågstoppet: ”Det beklagar vi”

På torsdagskvällen uppger Västtrafik att man inte fått kännedom om händelsen. Att den inställda tågtrafiken ställer till det för pendlare är dock förståeligt, menar Kristian Lans, presskommunikatör på Västtrafik..

– Vi förstår att det här skapar problem för våra resenärer. Det beklagar vi. Men det är ju så att det pågår ett banarbete, och det behöver göras. Det blir bättre när det klart, säger han.

Väg som rasade 2019 ställer till det för buss

Ersättningsbussarna ska stanna vid de allra flesta stationerna. Vissa av dem går dock inte att nå, på grund av vägarnas tillstånd.

– Det finns några stationer som vi inte klarar av att nå med buss, Jonsered och Aspen gäller det. Det beror på att en väg där har rasat. 2019 rasade den, och där kan inte bussar ta sig fram helt enkelt, säger Kristian Lans.

ANNONS