Nääs fabrikers VD, Kristina Christofferson och Jenny Svensson, som drivit Hugos handel och kök i fem år.
Nääs fabrikers VD, Kristina Christofferson och Jenny Svensson, som drivit Hugos handel och kök i fem år. Bild: Pressbild

Butik på Nääs fabriker byter ägare – och namn

Efter fem år på Nääs fabriker byter delikatessbutiken Hugos handel och kök nu ägare. Tar över gör Nääs fabriker själva, och ändrar samtidigt namnet till Gustavas handel & kök.

ANNONS

2017 öppnade Jenny Svensson butiken Hugos handel och kök på Nääs fabriker. Nu byter butiken ägare, då Jenny Svensson vill frigöra tid för moderbolaget Hugo Ericson Ost och butiken med samma namn i Saluhallen i Göteborg, berättar Nääs fabriker i ett pressmeddelande.

Tar över, gör de själva. Planen är att fortsätta på det inslagna spåret, med ett utbud bestående av bland annat ost, chark, pasta, olivoljor och sötsaker, hämtat från små svenska producenter och utvalda leverantörer i Italien och Frankrike.

– Vi är glada över att ta över en så omtyckt butik. Den kommer att drivas vidare i samma anda och vårt mål är att bygga vidare på butikens redan starka grund och ta med våra egna unika detaljer för att förbättra shoppingupplevelsen ytterligare för kunderna. Det är ett led i att utveckla Nääs fabrikers position som matdestination, säger vd:n Kristina Christofferson i ett pressmeddelande.

ANNONS

Nytt namn på butiken blir Gustavas handel & kök. Det gamla namnet och logotypen är för starkt sammankopplat med den tidigare ägaren Hugo Ericson Ost, menar Kristina Christofferson.

– När vi valde det nya namnet hämtade vi inspiration från Nääs Fabrikers historia. Johanna Gustafva Berg var fru till Peter Wilhelm Berg som grundade bomullsspinneriet Nääs Fabriker år 1833. Namnet ger oss en påminnelse om platsens historia.

LÄS MER:Ny krog på Nääs fabriker i Tollered

LÄS MER:Efter renoveringen: Nu har kaféet på Nääs fabriker öppnat igen

LÄS MER:Teamfabriken öppnar i Tollered: ”En aktivitet där alla kan delta”

ANNONS