Den kompletta guiden till studentfirandet i Lerum

”Sjung om studentens lyckliga dar” kommer snart att skrålas utanför Lerums gymnasium ännu en gång. Frågorna inför dagen är många, vilken tid springer de ut? Var ska man parkera? Och vart åker egentligen studentflaken?

ANNONS
|

Fredagen den 2 juni springer studenterna från Lerums gymnasium ut. För den som vill vara väl förberedd kan denna guide vara nyttig att ha tagit del av. Här kan du läsa om allt från utspringet till vilka rondeller studentflaken kör i.

Ungefär 400 elever springer ut och det förväntas att det blir minst 2000 personer totalt på plats.

– Förbered dig på mycket folk, säger Jessica Steen, chef för serviceenheten som omfattar administration, vaktmästeri och café på Lerums Gymnasium.

Firandet

Firandet för studenterna på Lerums gymnasium startar 8.30 på skolan. Det blir fotografering och stipendier delas ut. Lunch serveras även till studenterna. Innan utspringet är det en gemensam samling i skolans aula med programpunkter som sång, musik och tal. Detta är enbart för firande studenter och lärare.

ANNONS

Utspringet

Studentfirandet där allmänheten kan delta startar 13.00 utanför byggnaden Granen. Därifrån kommer studenterna springa ut, detta förväntas att ta ungefär en halvtimme. Anhöriga och vänner hänvisas att stå på anvisad plats för att studenterna lättare ska kunna hitta till dem efter utspringet. När alla klasserna har fått springa ut kommer de tillsammans att sjunga studentsången.

Så här åker studentflaken

Kortegen med studentflak åker från Lerums gymnasium efter att utspringet är klart. Den kör till höger vid Alingsåsvägen och där med runt i rondellen vid Knappekullaskolans hållplats. Där vänder festtåget och åker längs med Alingssåsvägen till rondellen utanför Solkatten, efter detta åker den tillbaka mot Lerums gymnasium igen.

Kortegen förväntas pågå ungefär i en timme. Under tiden kortegen kör kan det vara svårt att ta sig fram på Alingsåsvägen.

– Man kommer inte ut från parkeringen under tiden karavanen kör i rondellerna, säger Jessica Steen.

Bild: Lerums kommun

Parkering

Lerums gymnasium förvarnar om att det kommer att vara väldigt ont om parkeringsplatser under själva studentdagen. De uppmuntrar till att om möjligt lämna bilen hemma - eller ställa den en bit ifrån skolan. Man kan till exempel parkera i parkeringshuset vid Lerums station.

Konfetti

Det är tillåtet att använda konfetti om det är tillverkat av papper. Förra året trädde en ny lag i kraft, enligt den lagen får man inte använda konfetti som innehåller plast utomhus.

Alkohol

Lerums gymnasium meddelar att man inte får bruka alkohol på skolans område.

Allmänna tips

Det kan bli en lång och varm väntan på studenterna – se till att ha med vattnen. Att vara i god till är också ett tips till de som ska fira sin student.

Men glöm inte bort att njuta av denna festdag!

LÄS MER:Lerums studenter på bal – se bildsvepet utanför Valand

LÄS MER:Ekonomiprogrammet störst på Lerums gymnasium: ”Trenden håller i sig”

LÄS MER:Unikt tekniklabb för el-elever invigs på Lerums gymnasium

ANNONS