Det blev resultatet av den stora insatsen i Lerum

I två dagar genomfördes en gemensam insats mellan flera myndigheter lokalpolisområde Älvsborg där Alingsås och Lerums kommuner ingår.
– Jag är nöjd med insatsen, jag tycker målet med insatsen är uppnått, säger Cecilia Olsen, polisinsatschef.
Så blev resultatet av inspektionerna.

ANNONS
|

Under onsdagen och torsdagen sågs ett antal polisbilar i centrala Lerum och på Stora torget i Alingsås.

De var på plats för en myndighetsgemensam insats med Arbetsmiljöverket, Miljöförvaltningen, Arbetsförmedlingen och Skattemyndigheten.

Under fredagen presenterade polisen resultatet av insatsen som genomfördes mot arbetsplatser i området. Sammanlagt gjordes 75 kontroller, 40 av dem genomfördes i lokalpolisområde Alingsås där också Lerum ingår.

Cecilia Olsen var polisinsatschef för insatsen och hon berättar vad polisens huvudsyfte var.

– Jag kan ju bara prata för polismyndigheten, men det är att hitta personer som uppehåller sig i Sverige och inte har tillstånd att vistas i landet och kontrollera arbetsplatser för svartarbete.

ANNONS

Två personer omhändertogs

Under hela insatsen omhändertogs tio personer enligt utlänningslagen och polislagen, två av dem i Alingsås.

– De här två personerna var inte kollade på ett företag. Det var ett normalt fordonsstopp på vägen där påträffades två personer i en bil som de tog med för att utreda om de får vistas i riket, säger Cecilia Olsen.

Polisen har inte startat skrivit några brottsanmälningar efter kontrollerna mot arbetsplatserna i Alingsås eller Lerum. Däremot har andra myndigheter utfärdat böter och sanktioner inom ramen för insatsen.

– Jag är nöjd med insatsen, jag tycker målet med insatsen är uppnått. De externa aktörerna verkade vara nöja med insatsen också, säger Cecilia Olsen.

LÄS MER:Stort polispådrag i centrum får kritik av företagare

LÄS MER:Man misstänks för misshandel på tåg på väg igenom Lerum

LÄS MER:SMHI varnar för kraftiga vindar på Västkusten

ANNONS