Afterwork på Aludden, SM i hamburgare och jazz på Dergårdsteatern. Det är några av helgens aktiviteter i Lerum.
Afterwork på Aludden, SM i hamburgare och jazz på Dergårdsteatern. Det är några av helgens aktiviteter i Lerum. Bild: Johan Gripenholm

Det här händer i Lerum i helgen

Smaka på SM-vinnande hamburgare, gå på AW i 70-talsstass eller fika på slottets spelmanskafé. Det, och mycket mer, kan du roa dig med i Lerum under helgen och i nästa vecka.

ANNONS
|
Bild: Matilda Falk

Möt svenska grilleliten under SM i hamburgare

På söndag kommer det grillas för fullt i Gråbo när Mugwort BBQ Schack arrangerar SM i hamburgare för femte året i rad. Under dagen kommer 60 lag från hela landet tävla om att göra de bästa burgarna. Passa på att käka en go burgare, snacka med Sveriges burgarelit och heja på de olika lagen.
Tid: Från 11.00.
Plats: Mugwort´s Barbecue Shack, Gråbo.
Bild: Marcus Helmer Gustafsson/westsweden.com

Höstens första afterwork med 70-talstema

På fredag bjuder Aludden park och restaurang in till en rivig afterwork med tema 70-talet med livemusik. Restaurangen, som nu också firar ett år, utlovar pris till bästa utklädnad:
– Ett tips, gå ALL IN!
Tid: Från 16.00.
Plats: Aludden park och restaurang, Lerum.
Bild: Matilda Falk

Sommaröppet på Hillefors grynkvarn

Passa på att besöka Hillefors grynkvarn som har sommaröppet varje helg till och med 10 september. I den historiska byggnaden kan du gå en guidad visning, kolla på film om kvarnen och ta del av fotoutställningar. Dessutom finns det en spännande museiresa för barn.
I helgen kommer Hans Jonasson medverka med sin utställning ”Blommor” och Jan Töve med sin utställning ”Det avlägset nära.”
Tid: Lördag och söndag mellan 11-15.00.
Plats: Hillefors grynkvarn i Stenkullen.
Tips: Ta med picknickkorgen och njut av vacker natur och Säveåns kraft intill kvarnen.
Bild: Jenny Schagerlind

Livemusik på Stationen Norsesund

Ta pendeltåget till Norsesund där Göteborgsgruppen Laptop Singers gästar restaurangen Stationen Norsesund på fredag. Enligt arrangörerna bjuder bandet på ”cool och modern popmusik”. Restaurangen själv bjuder på mat och dryck.
Tid: På scen från 20.00.
Plats: Stationen Norsesund, ett stenkast från tågstationen.
Tips: Dagen efter, på lördag, är det konstrunda i trakten och restaurangen bidrar med livemusik från duon En man och en kvinna.
Bild: Nanna Stenhede

Familjedag på Bagges torg med Friskis och Svettis

I vanlig ordning bjuder Solkatten in allmänheten till en fullspäckad helg på Bagges torg. På lördag besöks torget av Friskis och Svettis som tillsammans med besökarna provar Multifys, en energifylld mix av styrka, kondition och rörlighet. För de yngre besökarna blir det dans, ponnyridning, tramptraktorer och lek med käpphäst.
Tid: Från 10.00.
Plats: Bagges Torg, Lerum.
Bild: Konstfabriken

Häng med lokala konstnärer på Hedefors bruk

Konstfabriken i Hedefors bruk bjuder in allmänheten till konstutställningen ”Kom häng med oss” på lördag och söndag. Alla har varit välkomna att visa sin konst, och ett 20-tal konstnärer har nappat. Målet med utställningen är besökarna ska bli inspirerade och vilja prova på att uttrycka sig i form och färg på ett kravlöst sätt tillsammans med Konstfabriken.
Tid: 11.00-15.00.
Plats: Hedefors bruk i Stenkullen.
Bild: Johan Gripenholm

Jazzkvartetten Stockholm Voices gästar Dergårdsteatern

Den vokala jazzkvartetten Stockholm Voices gästar Dergårdsteatern på onsdag. Fyra sångare och ett svängigt band bjuder på stämsång och klanger. Stockholm Voices släppte sitt andra album, “New Horizon”, i mars i år.
Konsertarrangör är Musik i Lerum.
Tid: 19.00
Plats: Dergårdsteatern.
Bild: Nääs slott

Lyssna på folkmusik i Kaffestugan

Första söndagen i varje månad under hösten bjuder Kaffestugan på Nääs slott in till spelmanskafé på Höloftet. Den här söndagen underhåller Cajsa Turesson och Annelie Westerlund.
Tid: 14.30-15.15.
Plats: Kaffestugan vid Nääs slott.
Bild: Jonas Lindstedt

Fira hemslöjdens dag på Nääs

Bild: Boel Ferm

Vernissage och ny konstutställning på Solkatten

Från och med den 31 augusti är det en ny konstutställning på Solkattens galleri Art to go. Under fredagskvällen är det vernissage men det går att se utställningen under hela september.
Utställare är Daniel Wahlgren & Hanna Herngren, båda två är hemmahörande i Lerums kommun.
Plats: Solkatten, Lerum.
ANNONS