Rebecca Hådell och Tobias Kjellberg är två av fyra reportrar på redaktionen.
Rebecca Hådell och Tobias Kjellberg är två av fyra reportrar på redaktionen. Bild: Niclas Nicander

Efterlängtad satsning för Lerumsborna: Följ nyhetsflödet via sajten

En ny satsning lanseras på Lerums Tidning för att ytterligare vässa journalistiken ut till invånarna. Första steget är en nypremiär av nyhetssajten, där nyhetsflödet uppdateras kontinuerligt.
– Lerumborna förtjänar en modern bevakning av kommunen, säger nye chefredaktören Jonas Rindefjell.

ANNONS
|

Stampen, som äger Lerums Tidning, ser en stor potential i att satsa på lokal journalistik. Som ett led i detta kommer Lerums tidning att få en modern nyhetssajt.

– Läsare efterfrågar i dag snabba nyheter och en uppdatering när saker och ting händer i kommunen. Med vår digitala bevakning kommer vi inom kort att kunna uppdatera med nyheter från tidig morgon till sen kväll, alla dagar i veckan. Vi kommer till och med ha nyhetstäckning under nätterna om det sker händelser av vikt, säger Jonas Rindefjell, LT:s nye chefredaktör.

Jonas Rindefjell är även chefredaktör för Partille Tidning, som har gjort en liknande digital resa.

ANNONS

Nyhetsdesk och extra reporterkraft på redaktionen

Förutom den lokala redaktionen på plats i Lerum kommer en central nyhetsdesk hjälpa till att hålla sajten uppdaterad när det händer något som påverkar eller intresserar Lerumsborna.

– Innehållsmässigt kommer du som läsare att känna igen dig. För oss är Lerum fortsatt världens mittpunkt och det är lokal journalistik härifrån som vi brinner för. Det som blir skillnaden för dig som läsare är att du kan ta del av materialet snabbare. Sker en stor brand på torsdagsförmiddagen kommer du direkt att kunna läsa om det på sajten, säger Jonas Rindefjell.

Nyhetssajten, som du hittar på www.lerumstidning.se, är första steget i den satsning som nu rullas ut.

– Jag kan också avslöja att vi nästa vecka kommer att följa upp det här med att lansera en nyhetsapp som kommer att göra det ännu smidigare att följa de senaste nyheterna i Lerum.

Vad händer med papperstidningen?

– Den kommer att ges ut som vanligt. Vi vet att det fortfarande finns många som uppskattar att sitta och prassla med tidningen och få en snyggt redigerad sammanfattning av veckan som gått, svarar Jonas Rindefjell.

Redaktionen har förstärkts med ytterligare en journalist och består nu av Carina Svensson, Daniel Elfvelin, Rebecca Hådell och Tobias Kjellberg.

– Redaktionen har sett fram emot den här satsningen länge. Den nya sajten, i kombination med att vi blivit fler reportrar, kommer att ge oss ännu bättre möjligheter att snabbt uppdatera våra läsare om vad som händer i Lerums kommun, säger Rebecca Hådell.

LÄS MER:Gymnasiebyggnad sjunker – ska rivas: "Dåligt byggt"

LÄS MER:Kommunens miljardsatsning – nya skolor ska lösa akut platsbrist

LÄS MER:Personal i äldrevården saknar kompetens och språkkunskap

ANNONS