Ett steg närmare guldet – VM-fest på Bagges torg

Åter igen intogs Bagges torg av fotbollsfans när Sverige spelade kvartsfinal mot Japan. Solkatten stod som arrangör och såg till att det fanns frukost, ansiktsmålning och storbildsskärm under den spännande matchen.

ANNONS
|

Morgonstund har guld i mun brukar man säga, och inte minst passade ordspråket in på den här soliga fredagsmorgonen. Klockan 09.30 ställde sig publiken upp på ett välfyllt Bagges torg och tog ton till nationalsången. Det var dags att heja på de svenska damerna i matchen mot Japan.

– Vi har fixat så att det finns frukost här idag. Man kan komma hit direkt från sängen, säger Joakim Engdahl, VD för Solkatten.

Inte nog med frukost, på torget fanns även möjlighet för de små barnen att få ansiktsmålning. Blommor och svenska flaggan var populära motiv. Likt tidigare gånger Solkatten har arrangerat storbildsvisningar, fanns de även en mindre fotbollsplan uppsatt för de små att spela på.

ANNONS

– Detta är ett skitbra initiativ, så roligt. Jag har sagt till alla att komma hit, säger Amanda Wyatt som kommit till torget idag för att heja på Sverige.

Med henne var Fredrik Källström. Båda två har varit på de tidigare matcherna som Solkatten visat.

– ”Support your local Solkatt”, säger Fredrik Källström och skrattar. Gällande Sveriges chanser att slå Japan i dagens match säger han;

– Jag tror det finns mycket goda chanser till vinst. Men man ska inte underskatta Japan.

På plats var även en hel del yngre besökare. Killkompisarna Sam och Isak, de trodde också att Sverige hade goda chanser för vinst.

– Vi tror att det blir 2-1till Sverige, säger de.

Och de kunde inte gissat bättre. 2-1 blev slutresultatet och Sverige är nu vidare i VM. På tisdag kl 10.00 tar sig damerna an Spanien i en semifinal.

LÄS MER:LT tipsar: Det här kan du göra i helgen

LÄS MER:Scouterna Teo och Erik evakuerades från lägret

ANNONS