Från tedans till lasergame – guide till helgens aktiviteter

Hundutställning, lasergame och barnteater – det är några av evenemangen som arrangeras i Lerum under helgen, som ser ut att bli solig.

ANNONS
|

Lerums Lazerzone öppnar i Stenkullen

På fredag slår nya Lerums Laserzone upp portarna. Verksamheten håller till på Lerums padelcenter i Stenkullen och går att boka redan nu.

Öppet hus på Bävsjöryds såg

Under lördagen håller Bävsjöryds såg öppet för allmänheten. Den stora ramsågen kommer dras igång - en upplevelse med dunder och brak. Snickarverkstaden tillverkar holkar till självkostnadspris och kafé Hyvleriet serverar fika. Klockan 10-15.

Barnteater på Equmeniakyrkan i Floda

På lördag sätter Boulevardteatern upp Hästborttagning, en ut- och invänd föreställning om jakten på sitt rätta jag. Riktar sig till barn mellan 5 och 9 år. Klockan 11 i Equmeniakyrkan i Floda.

Kulturskolans dag på Lerums gymnasium

På lördag är det öppet hus på Lerums kulturskola. Prova på olika ämnen och prata med kulturskolans lärare.
Klockan 10-12.30 på Lerums gymnasium. Kulturskolans dag fortsätter sedan på Bagges Torg, där de lite äldre eleverna underhåller med en konsert klockan 13.

Hundutställning på brukshundsklubben

På lördag arrangerar Lerums brukshundklubb en inofficiell hundutställning. Besökare, och även hundar som inte ställs ut, är välkomna. På plats finns servering och försäljning av både nya och begagnade hundprylar. Start klockan 09.

MC- och bilträff på Göteborgsvägen

På lördag arrangerar BDS i Lerum en bilträff och -utställning utanför sina lokaler på Göteborgsvägen. Nytt för i år är publikens val, där både det vinnande fordonet och en av de som röstat får pris. Korv och dricka till försäljning. Klockan 10-14.

Invigningsfest på PT-studion Form Your Life

Under helgen erbjuds gratis provträning och föreläsningar på PT-studion Form Your Life i Hedefors. Daniel Wahlgren, vars konst hänger på väggarna, finns på plats liksom en massör och Rygg- och fotkliniken.

Vårkonsert i Aspenkyrkan

På söndag eftermiddag bjuder Motettkören, under ledning av Helena Granmo, på en vårkonsert. Klockan 18 i Aspenkyrkan. Fri entré.

Tedans i Tingshuset

På söndag kan man lyssna på både fartfylld och stämningsfull jazz med storbandet Aspen Big Band. Bandet leds av Mikael Högdahl och sångsolist är Sofie Andréasson. Klockan 15 i Tingshuset i Lerum.

ANNONS