Jättebostad vid Mjörn till salu: ”Exceptionell fastighet”

Strandtomt med egen ångbåtsbrygga, boyta på över 400 kvadrat, stort poolhus och flera garage med rejäl volym. Jättefastigheten vid Mjörn erbjuder allt och lite till – för den som har råd med prislappen.

ANNONS

Det är onekligen ett sällsynt objekt mäklaren Mattias Rasmusson, på Fastighetsbyrån Alingsås, har på sitt bord. Kombinationen av större strandtomt med storslagen vy över Mjörn med rejält tilltagen boyta, sjöbod, stort poolhus och flera garage, varav två med plats för tre bilar vardera, är ytterst ovanlig.

– Det kan vara vart tredje eller vart femte år, säger Mattias Rasmusson, om hur ofta han får chansen att sälja den här typen av objekt.

– Det är en väldigt unik och exceptionell fastighet, som är väldigt rolig att förmedla.

Jättehuset ligger söder om Västra Bodarna

Objektet som finns på Lärketorpsvägen, mellan Västra Bodarna och Norsesund, lades ut på Hemnet den 12 oktober. I skrivande stund finns det tre spekulanter som visat intresse, förklarar han.

ANNONS

Prislappen: 20 miljoner kronor eller högstbjudande.

Vilken målgrupp tror du dras till objektet?

– Prisbilden är lite högre så det snävar ner det hela. Det är de som värdesätter både det privata läget, de stora ytorna, sjönära läget med badmöjligheter och härligheten i att ha en sjö att kunna blicka ut över i kombination med båt- och friluftsliv. Det är de boxarna som klickas i, säger Mattias Rasmusson.

Det finns gott om ytor att röra sig på i bostadshuset, en 1,5-plansvilla iklädd tegelfasad. Boytan är på 430 kvadratmeter – och tomten är över 55 000 kvadratmeter stor.

Eget badhus ingår

Poolhuset, som är en del av försäljningen, är på 150 kvadratmeter.

– En bra pool med relaxavdelning, som ett eget badhus när inte Mjörn håller rätt temperatur, konstaterar mäklaren som menar att poolen med fördel kan förlänga badsäsongen.

Där tomten övergår i sjö finns en egen ångbåtsbrygga. Där lade de gamla ångbåtarna till förr i tiden.

– Den har en väldigt vacker stensättning och det är en väldigt härlig historia som ligger bakom.

LÄS MER:Lokalbor öppnar nytt fik vid Mjörnbotorget: ”En dröm”

LÄS MER:Per Anger ny chefredaktör för Lerums Tidning

LÄS MER:Hösthelg i Lerum – detta kan du hitta på i kommunen

ANNONS