Klassiskt triathlon blir av efter att badförbudet i Aspen lyfts

Det blir trots allt ett klassiskt triathlon på lördag efter det att badförbudet i Aspen hävdes under fredagen. Ett 50-tal personer väntas delta i Aspenäs triathlon 25-års jubileumslopp.

ANNONS

Inför stundande Aspenäs triathlon, som går av stapeln på lördagen, har det varit oklart om det skulle bli ett traditionellt lopp. Detta eftersom det under en kortare tid varit badförbud i Aspen av hälsoriskskäl.

– Vi hade pratat om det och enligt kutym hade man bytt ut simgrenen till en till löparrunda om man inte hade kunnat få samma i Aspen, säger Pernilla Brasta, en av arrangörerna för Aspenäs triathlon.

Flera banor att ta sig igenom

Under fredagen berättade Lerum kommuns fritidsintendent Henrik Gustafson för LT, att badförbudet nu är lyft och det är fritt fram för bad och lek.

– Det känns jättekul att det går att genomföra som vanligt. Dessutom är det 25-års-jubileum för loppet så det blir ju extra roligt, säger Pernilla Brasta.

ANNONS

Eventet kommer att ha tre olika banor för besökarna att ta sig an. En lång, en kort och nytt för i år en jättekort-bana. Totalt väntas runt ett 50-tal besökare.

Banorna på Aspenäs Triathlon:

Långa Banan (OS-Triathlondistans)

– Simning 1.5 km, Cykling 40 km, Löpning 10 km

Korta Banan (Sprint-distans)

– Simning 750m, Cykling 20 km, Löpning 5 km

Jättekorta Banan (Supersprint-distans)

– Simning 400m, Cykling 10 km, Löpning 2,5 km

LÄS MER:Fritt fram för bad i Aspen

LÄS MER:Här är höstens motionslopp i Lerum – triathlon först ut

LÄS MER:Därför är det bajsbakterier i Aspen i Lerum

ANNONS