Lerumsbo har häktats misstänkt för mordförsök

En man i 20-årsåldern från Lerums kommun har häktats misstänkt för försök till mord.

ANNONS

Händelsen, som nu har lett till att en man från Lerums kommun har häktats, inleddes någon gång på fredagseftermiddagen den 16 december i Trollhättan. Strax innan klockan 16 kom en man in på polishuset i Trollhättan med skador som misstänktes vara knivskador.

Ambulans tillkallades direkt och mannen fördes till sjukhuset. Hans skador var inte livshotande, och han var vaken och talbar. Enligt en artikel i TTELA följde polis med till sjukhuset för att om möjligt höra den skadade mannen, som är i 35-årsåldern.

Han ska ha blivit skadad utomhus i närheten av ett gatukök i Trollhättan.

Dömd för knarkbrott

Polisen hade inledningsvis ingen misstänkt. Men efter polisens utredning har nu en man i 20-årsåldern från Lerums kommun kunnat häktas misstänkt för försök till mord, han anhölls i sin frånvaro 30 januari och denna anhållan kunde sedan verkställas morgonen därpå. Lerumsbon är häktad på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden.

ANNONS

Lerums Tidning har inte lyckats få tag på åklagaren för att få mer information om ärendet.

20-åringen har tidigare i år dömts för ringa narkotikabrott som begicks i Lerums kommun, Alingsås tingsrätt bestämde påföljden till dagsböter. Han var också misstänkt för rån, men åklagaren lade 2020 ner detta åtal utan att det ledde till förhandling i domstol.

ANNONS