Männen krossade rutor med kofot och anlade en brand

Två maskerade män med kofot och brandfarlig vätska anlade en brand i en företagslokal i Gråbo industriområde.
– Jag har drivit företag i flera år och har aldrig varit med om något liknande, säger den drabbade företagaren.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan ett natten till i söndags som räddningstjänst, polis och väktare larmades till Gråbo industriområde på grund av en brand i en företagslokal. Den drabbade företagaren har både övervakningskameror och larm i lokalen. Och när gärningsmännen krossade två fönsterrutor larmades Securitas, vilket även ledde till att företagaren fick ett sms med information.

– Jag tittade på film från övervakningskamerorna, både ute och inne, men det syntes bara rök då, säger företagaren, som därefter tillsammans med polisen gick igenom film från övervakningskamerorna från tiden strax innan larmet gick.

– Då kan man se två personer som smyger runt och kikar in i fönstret. Sedan försvinner de därifrån och kommer tillbaka med något som ser ut att vara dunkar med bensin. Och så krossar de fönsterrutor, häller in vätskan från dunkarna och tänder eld med hjälp av toapapper, säger företagaren.

ANNONS

Förstår inte varför

Han konstaterar att industriområdet är ett tryggt område.

– Jag har aldrig tänkt att det skulle kunna hända något här, och då har jag ändå jobbat en del sena kvällar.

Är du rädd?

– Nej, men det är klart att det inte är kul när det händer något sådant här. Jag har ingen aning om varför heller. Jag har inget otalt med någon och det är ingen som har hotat mig.

Kan de ha tagit fel lokal?

– Jag vet inte, men jag tror inte det. Vi har tydliga skyltar som visar vilket företag som håller till där. Och på filmen ser det ut som att gärningspersonerna vet vart de ska gå, de går direkt till oss, säger företagaren.

Brandkåren var snabbt på plats och det mesta kunde räddas men det var ändå en hel del saker som blev förstörda av brand och rök. Nu hoppas företagaren att han snabbt ska kunna vara igång med arbetet igen.

Inte någon hotbild

Mats Axelsson är chef över polisens sektion för grova brott i Alingsås. Han svarar på några frågor:

Har ni någon misstänkt?

– Nej.

Vilken bevisning finns det?

– Vi har haft en teknisk undersökning av platsen idag (måndag). Efter att den nu är avslutad får vi analysera vad den har gett. Kommer dock sannolikt inte kunna lämna några uppgifter angående bevisning oavsett, då det är uppgifter som vi inte går ut med så tidigt i förundersökningen.

Fanns det någon hotbild mot företagaren?

– Inte som vi känner till.

ANNONS