Nu återuppstår promenadloppisen i Uddared

Över 60 hushåll deltar i Uddareds promenadloppis, som arrangeras på söndag efter ett par års uppehåll. Uddaredsbon Lisa Wahlström står bakom återkomsten och hon hoppas nu på en nytändning.
– Jag är taggad på folkfest.

ANNONS
|

Ta på dig bekväma promenadskor och ta med dig tygkassar! Det är Lisa Wahlströms uppmaning till de som vill besöka promenadloppisen på söndag. Över 60 hushåll över hela Uddared deltar nämligen.

I anmälningar utlovas såväl inrednings- som hobbyprylar.

– Men jag skulle tro att majoriteten är barngrejer. Därför är det så himla bra att vi kör nu inför hösten, så folk kan bunkra upp med skalkläder och såna grejer, säger Lisa Wahlström.

Promenadloppisen har arrangerats av olika personer genom åren, och efter ett längre uppehåll tog Lisa Wahlström initiativet till blåsa liv i den. Kommersen i den lokala köp- och säljgruppen övertygande henne om det fanns ett underlag.

ANNONS

– Jag kollade om folk var sugna, och jättemånga var taggade. Då tänkte jag, nu kör vi. Jag tror folk har saknat det.

Har karta med loppisställen

På en karta, som bland annat finns tillgänglig på promenadloppisens Facebooksida, är alla anmälda hushåll utmärkta.

– I vissa byar är det många som anmält sig, i andra är det ingen alls. Men det är ju det som är tanken, att man ska promenera runt.

Loppisstånd som inte finns på kartan, kan också dyka upp, påpekar Lisa Wahlström.

– Får man feeling och vill ställa ut på söndag, så är det ju bara att göra det.

För den som inte bor i området, eller vill cykla, finns det möjlighet att åka både buss och bil till Uddared. Parkera kan man göra vid både Uddaredskolan och förskolan Smörblomman.

– Varje by har också parkeringsplatser. Där får man bara vara lite uppmärksam, för vissa har bara platser för de som bor där medan andra har öppna platser.

Hoppas på framtida folkfest

Även om Lisa Wahlström har tagit på sig att samordna årets loppis, ser hon det helst som ett gemensamt event.

– Min tanke är att alla vi som ställer ut ska göra loppisen ihop. Att vi ska vara lite självgående.

Redan nu planerar hon att en fortsättning till nästa år. Förhoppningen är att både boende och besökare ska hitta tillbaka till loppisen, och att eventet ska växa.

– Det här är ju ett väldigt promenadvänligt område och perfekt för en promenadloppis. Jag hoppas att folk ger det en chans och verkligen håller i och är med nästa år också. Det vore superroligt. Jag är taggad på folkfest.

LÄS MER:De gör prisbelönt cider – av överblivna äpplen

LÄS MER:Tioårsjubileum för Torskabotten runt

LÄS MER:Nu har nya Varuhuset i Floda invigts

ANNONS