Okänd konflikt bakom slagsmålet på Lerums gymnasium

I torsdags eftermiddag slogs elever på Lerums gymnasium på skolans område. Enligt verksamhetschefen kan en okänd konflikt ligga bakom.
– Men vad som fick bråket att bryta ut fysiskt vet jag ingenting om, säger Göran Careborg på fredagen.

ANNONS
LocationLerum|

Polisen fick larmet om slagsmålet vid 14-tiden i torsdags.

– Vi i personalen skulle ha ett möte i en lokal i anslutning till platsen där killarna som slogs befann sig. När jag kom dit hade bråket precis avslutats, säger verksamhetschefen Göran Careborg.

– Två av skolans rektorer var väldigt snabbt ute på gården och avbröt bråket samtidigt som vi ringde polisen och skolsköterskan, fortsätter Careborg.

Hos polisen upprättades omgående tre anmälningar om misshandel. Enligt tidigare uppgifter ska tre ungdomar vara inblandade i händelsen, men enligt Careborg handlar det om två elever.

– Ja, en av anmälningarna är från skolan. Vi anmäler kriminellt beteende som sker på vårt område, säger verksamhetschefen Göran Careborg.

ANNONS

”Oförrätt kan ligga bakom”

Enligt honom ska eleverna vara i 16- och 17-årsåldern. De ska inte gå i samma klass.

– Vad konflikten handlar om och vad som utlöste bråket vet jag som sagt ingenting om. Men i den här åldern är det inte ovanligt att något som någon eller några personer anser vara en oförrätt ligger bakom, säger Göran Careborg på Lerums gymnasium.

Händelsen utreds nu av polis, men även skolan tog tidigt till egna åtgärder mot de inblandade.

– Vi har haft samtal med vårdnadshavare och eleverna. Nya samtal ska hållas under nästa vecka och då kan det absolut bli tal om avstängningar från skolan, säger verksamhetschefen Göran Careborg.

Eleverna ska inte ha skadats i slagsmålet.

LÄS MER:Tonåring misstänkt för misshandel efter bråk

LÄS MER:Inspelning på Bagges Torg gör Lerumsbor nyfikna

LÄS MER:Ny prognos – då kan Lerum få sin 50 000:e invånare

ANNONS