Padelfabriken stänger – bara en hall kvar i Stenkullen

Med sina fyra padelhallar var Stenkullen en av de padeltätaste orterna i Sverige. Nu återstår bara en, sedan Padelfabriken stängde sin anläggning under söndagen. Den kvarvarande aktören, Lerums Padelcenter, meddelar samtidigt att man expanderar med två utomhusbanor.

ANNONS
|

Under padelboomen valde hela fyra företag att etablera sig i Stenkullen. Men bakslagen skulle komma och förra sommaren var Padel United den första aktören att slänga in handduken. Vid den tidpunkten fanns ingen oro hos Behnam Rezaei, som drivit Padelfabriken.

– Trenden är lite missvisande, det har tillkommit många nya spelare och man spelar lika mycket som förr. Skillnaden nu är att det finns fler hallar att välja på, och att fler hallar står halvtomma. Hallar som inte gör jobbet kommer få det tufft, sa Behnam Rezaei i en artikel i LT i juni.

I december stängde även Nordic Wellness sin anläggning och nu går Padelfabriken trots allt samma öde till mötes. Under söndagen meddelade företaget att man stänger sina två hallar i Stenkullen och Partille.

ANNONS

”Efter fem år har sagan nått sitt slut”, skriver företagsledningen på Instagram och tackar alla tidigare spelare.

Lerums Padelcenter gasar

I Stenkullen återstår därmed bara en anläggning, Lerums Padelcenter. Så här reagerar dess hallchef, Daniel Molin, på att den sista konkurrenten på orten nu också tvingats stänga:

– Den ena sidan av det här är att det är tråkigt när det är småföretagare inblandade, och de har slitit hur hårt som helst. Å andra andra sidan har det funnits 35 banor i Stenkullen och det är för många. Nu finns tolv banor, det är mera sunt, säger han.

Problemet är inte att antalet padelspelare blivit färre, utan att det funnits en överetablering på marknaden, enligt Daniel Molin.

– Det här gör inte vår vardag annorlunda. Vi har en bra chans nu när vi är ensamma i Stenkullen och vi drar inte ner på tempot, utan gasar istället.

På måndagsförmiddagen gick Lerums Padelcenter ut med nyheten att man utökar sitt utbud med två utomhusbanor, som man köpt av konkursboet efter Nordic Wellness nedläggning.

– Nu känns det extremt bra att vi har de banorna också att tillgå, vi har en stor beläggning på kvällar och helger så de gör gott, säger Daniel Molin.

Enda hallen i Floda

I kommunen finns ytterligare en padelaktör sedan i höstas, då Floda Nova Sportcenter bytte ut konstgräset mot två padelbanor i sin gamla hall. Inte heller här finns någon oro för framtiden.

– Vi har inte investerat i så otroligt många banor och det är inte vår kärnverksamhet, så det är lättare att hitta kundunderlag och vi är den enda hallen i Floda, säger hallchefen Jacob Ardenfors.

– Padelfabriken har nog haft det tufft med med att ligga granne med Lerums Padelcenter som vuxit så mycket, och när jättemassan slutade att spela flera gånger i veckan så blev det för tufft för dem att bära hyreskostnaden helt enkelt, fortsätter han.

Men ni är inte rädda för att också bli utkonkurrerade?

– Vi kommer aldrig att kunna jämföra oss med Lerums Padelcenter med tanke på att de är så stora och har en annan roll att spela, vi finns för de lite mindre sällskapen, säger Jacob Ardenfors.

Han syftar då på till exempel företagsevent och skolklasser, som varit på besök den senaste tiden. Floda Nova Padel riktar sig även mot föräldrar till barn som tränar i den nya hallen, vägg i vägg, och nyligen har man startat barnträning.

– Padeln är fortfarande i sin linda, och nu när den kommit med i RF (Riksidrottsförbundet) är det en sport man ska ta på allvar. Vi vill vara med och se vad som händer i det långa loppet och det finns mycket positivt som händer, säger Jacob Ardenfors.

Lerums Tidning har sökt Padelfabrikens ägare för en kommentar.

LÄS MER:Östling vid rodret när kvinnorna gör entré i America’s Cup

LÄS MER:Sveriges största padelprofil till Lerum

LÄS MER:”De gasar när andra bromsar” – därför väljer padelstjärnan Lerum

ANNONS