Skolmaten kom inte fram till Almekärrsskolan i Lerum

Det blev inte som det var tänkt på Almekärrsskolan i Lerum under tisdagen. På grund av en miss i snöröjningsschemat kunde skolmaten inte komma fram till skolan.

ANNONS
|

Det var under tisdagsförmiddagen som måltidspersonal på Almekärrsskolan i Lerum plötsligt fick kasta om sin planering.

Chilikasslern som skulle levereras till skolan, från det närliggande storköket på Rydsbergsskolan, kom aldrig fram.

– Måltidsservice har svårt att leverera maten på grund av att snöröjningen inte fungerar i dag, säger Solveig Knutsson, en av kommunens skolchefer.

Förberedda

Almekärrsskolans eget kök har själva matvaror i förvar och skolan meddelade vårdnadshavare under förmiddagen att det kommer att ordna sig – men att chilikasslern blir inställd.

”Vårt kök kommer därför att servera lite olika måltider, som de själva kan laga här på plats, samt försöka förstärka upp mellanmålet på eftermiddagen”, skrev skolan i ett mejl.

ANNONS

Under beredskapsveckan i fjol tränade skolköken i kommunen på att laga mat från beredskapslagret, något som LT berättat om tidigare.

Då kan man tycka att ni är väl förberedda nu. Sitter det i ryggmärgen?

– Vi kanske inte har det riktigt i ryggmärgen än, men vi har en bättre beredskap än vad vi haft tidigare i alla fall, säger Maria Lindberg, chef för måltidsservice i Lerums kommun.

Hon berättar att det också har varit problem med att få skolmat fram till Tolleredsskolan under tisdagen. Där har skolmaten emellertid kommit fram.

Enligt en källa på kommunen ska en snöröjare ha tagit fel på prioritetslistan, vilket orsakat problemet. Fria matvägar till skolbarn och äldre ska prioriteras, understryker källan.

Det blev ett hopplock

Maria Lindberg berättar att tisdagens lunch i stället fick utgöras av lasagne, cornflakes och ett stort salladsbord, bland annat.

Thomas Blomqvist, Almekärrsskolans rektor, hyllar måltidspersonalen efter lunchtiden.

– Jag är ändå rätt imponerad över att man kan vaska fram 480 måltider på en skola som inte har ett tillagningskök, det måste jag ju säga med ett ärligt hjärta, säger han.

Skolan har tidigare upplevt problem med matleverans på grund av bristande snöröjning – något som skolledningen på nytt har påtalat till rätt instanser, efter dagens händelse.

– Jag upplever att man tar det på allvar nu och jag hoppas att det inte ska behöva ske igen, säger Thomas Blomqvist.

LÄS MER:Så ska Lerums nya storskola i Norra Hallsås se ut: ”En skola i naturen”

LÄS MER:Inbrottstjuvar greps på bar gärning i Stenkullen – förskolepersonal larmade

LÄS MER:Leo, 2, försvann från förskolan – gick hem till familjens hus

ANNONS