Seger för Floda efter avgörande i förlängningen mot Kungälv

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Floda avgöra den jämna matchen borta mot Kungälv i division 1 västra Götaland herr i innebandy. Slutresultatet blev 3-4 (1-2, 0-1, 2-0, 0-1). Christoffer Wahlman spelade en avgörande roll för Floda när han gjorde det vinnande målet i förlängningen.

ANNONS
|
IBK Kungälv förlorade mot Floda IBK

Floda startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Andre Landin och Jesper Hallberg innan Kungälv svarade och gjorde 2-1 genom Sebastian Dahlbom.

Efter 19.26 i andra perioden nätade Tim Larsson, på pass av Daniel Jakobsson och gjorde 1-3.

3.02 in i tredje perioden slog Hannes Andersson till framspelad av Andreas Nordh och reducerade.

Efter 8.38 nätade Andreas Nordh framspelad av Hannes Andersson och kvitterade för Kungälv.

I förlängningen tog det 1.18 innan Floda avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Christoffer Wahlman, på pass av Jesper Hallberg.

Andreas Nordh gjorde ett mål för Kungälv och två målgivande passningar.

ANNONS

Kungälv har tre vinster och två förluster och 26–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Floda har två vinster och tre förluster och 34–37 i målskillnad. Det här var Flodas fjärde uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Kungälv fortfarande i serieledning, två poäng före Lidköping, medan Floda är på åttonde plats.

Lördag 11 mars 17.00 spelar Floda hemma mot IBK Göteborg i sista omgången.