En kvinna från Floda blev lurad på en Monclerjacka för 6 000 på Blocket. Och kortförsäkringen mot lurendrejeri gäller inte. Nu går hon till ARN för att få pengarna tillbaka.
En kvinna från Floda blev lurad på en Monclerjacka för 6 000 på Blocket. Och kortförsäkringen mot lurendrejeri gäller inte. Nu går hon till ARN för att få pengarna tillbaka. Bild: Cia Wedberg

Blåst på Moncler-jacka – kortförsäkring gäller inte

En kvinna från Floda blev lurad på en Monclerjacka för 6 000 på Blocket. Och kortförsäkringen mot lurendrejeri gäller inte. Nu går hon till ARN för att få pengarna tillbaka.

ANNONS
|

Floda-kvinnan letade efter en Moncler-jacka på Blocket och när hon fann en så slog hon till. En svart jacka i storlek M till en kostnad av 6 333 kronor och säljaren gick med på att sälja via tjänsten Blocket Tryggt och säkert, vilket bland annat innebär att hen är verifierad via bank-id. Kvinnan legitimerade sig och betalade.

Några dagar senare fick hon nys om att hon sannolikt blivit blåst på jackan och hon kontaktade därmed sin kortutgivare, Eurocard, direkt. Där fick hon besked att pengarna redan dragits från hennes konto och att det inte fanns så mycket att göra. Kvinnan hävdade då att hon använt sig av sitt Eurocard just av den anledning att det med detta kort kommer en försäkring mot internetbedrägerier som varor som inte levereras.

ANNONS

Polisanmält och kräver pengar tillbaka

Men eftersom betalningen gjorts på en betalserver i Bryssel så säger Eurocard att försäkringen inte gäller. Kvinnan hävdar i sin tur att hon köpt jackan på Blocket i Sverige och att det är det som borde gälla. Hon har polisanmält ärendet och för att få rätt drar hon nu Eurocard inför Allmänna Reklamationsnämnden där besked kommer inom kort.

LÄS MER:Bilen såldes trasig – kvinna får rätt i ARN mot bilfirma i Lerum

LÄS MER:Fick ingen Flyghjälp – måste ändå betala

ANNONS