Butik i toppläge blir konstgalleri i sommar

Under sommaren blir en av butikslokalerna i Solkatten galleri. Det är de två lokala konstnärerna Daniel Wahlgren och Elin-Marie Söderlund som flyttar in i kommersens högkvarter.

ANNONS
|

Solkatten stod med en tom lokal, den stora lokalen som Lekia höll till i förr.

– Då gjorde vi en specialdeal med Daniel Wahlgren, som är konstnär. Så nu blir det konstutställning här, säger Joakim Engdahl, vd och delägare till Solkatten, med ett stort leende.

Han fortsätter:

– Vi gjorde det för att det är viktigt att det händer något kul i köpcentrumet.

Vernissage på fredag

Det är de två Björboholmskonstnärerna Daniel Wahlgren och Elin-Marie Söderlund som flyttar in på bästa marknadsplats. Nu håller man för fullt på med att ställa i ordning utställningslokalen. Och på fredag eftermiddag är det vernissage, sedan har galleriet öppet torsdagar till söndagar fram till och med den 31 augusti.

ANNONS

Idén föddes egentligen när godisbutiken Sweet Spot skulle öppna och en av delägarna till Solkatten frågade Daniel Wahlgren om han kunde ställa ut sin konst i butiken.

– Det var kort varsel och gick inte att få ihop tillräckligt med tavlor då, men nu satsar vi på det här istället, säger konstnären.

Pop-up-galleriet har namnet Art to go. Och Daniel Wahlgren kommer ta beställningar och ska även måla på plats. Kunder kan till exempel beställa ett verk i en särskild färgskala, som passar inredningen hemma. Elin-Marie Söderlund kommer också visa sina målningar, men inte måla på plats eller på beställning.

– Tanken är att man ska kunna komma in och köpa en tavla och ta med sig den direkt, säger Daniel Wahlgren.

En flygande start

Han gick från fall till uppgång när han reste sig från en period med utmattningssyndrom till att ta steget och satsa på sin dröm – konsten. Det var en stor omställning. Gråbobon hade tidigare drivit företaget Styckmästarn, som omsatte hundratals miljoner kronor.

Även om Daniel Wahlgren inte hade målat professionellt tidigare hade konsten alltid funnits i hans liv. I december förra året hade han sin första vernissage, i Hillefors grynkvarn.

Hur gick det?

– Jättebra. Jag ställde ut ett 70-tal tavlor och sålde ett 50-tal.

Han har dessutom sedan dess fått 34 beställningar på verk.

LÄS MER:Lastbrygga blir konstfönster på Nääs fabriker i Tollered

LÄS MER:Ikonmålaren på Klaradals kloster

LÄS MER:Solkatten satsar i tuffa tider – bygger ny restauranglokal

ANNONS