Casper Janebrink om karriären och livet i Floda

Arvingarna är ett av Sveriges mest folkkära band. I år firar de att det är 30 år sedan superhiten ”Eloise” fick sitt genombrott med att stor sommarturné. LT pratade med frontmannen Casper Janebrink om karriären, att vara nybliven pappa och livet i Floda.

ANNONS

Arvingarna är mitt uppe i en sommarturnén när LT pratar med Casper Janebrink. Få band i Sverige har haft den karriär och livslängd som Arvingarna har haft. De slog igenom med dunder och brak när de vann Melodifestivalen 1993 med ”Eloise” och sedan placerade sig som sjua i Eurovision Song Contest på Irland.

– Den låten har betytt mycket. Vi startade som band för att spela musik som folk kunde dansa till. ”Eloise” gjorde oss rikskända tidigt i karriären och gav oss en publik som vuxit med oss i alla år. Den har gått i generationer och det är helt fantastiskt, säger Casper Janebrink.

ANNONS

Hur lyckas man som artist att hålla en nära relation med sin publik så länge?

– Det handlar om gediget arbete och att vara ute och turnera. Vi har känt att det är en viktig del att möta publiken, även efter spelningar. Ta bilder, skriva autografer, allt sådant stärker banden mellan fansen och oss.

Sommar igen, Eloise 30 år! heter den omfattande sommarturnén som Arvingarna nu befinner sig på. Häromdagen hade de spelning i Trollhättan för 10 000 fans och nu rör de sig i snabb takt mot Södertälje.

– Vi har en god stämning i bandet. Vi har ett utökat band den här gången med en trummis och tre blåsinstrument, så vi är ett skönt gäng. Relativ tur med vädret har vi haft med, säger han och skrattar.

Bingolottoveteran

Om man inte hinner se Arvingarna på turné i sommar är det bara att slå på TV:n för att få en glimt Casper Janebrink. Tillsammans med Agneta Sjödin leder han Bingolottos Sommarkväll för tredje året i rad.

– Det är mitt andra sommarjobb kan man säga och en väldigt rolig grej att få göra ihop med Agneta. Jag får leka av en annan del i mitt artisteri.

Arvingarna och Casper är riktiga Binglottoveteraner. Bortsett från att vara programledare har Arvingarna deltagit totalt över 40 gånger i programmet genom karriären.

– Jag gillar Bingolotto och formatet. Vi kör finalprogrammet 20 augusti och då kommer Arvingarna dit och så ska vi köra några låtar.

Hinner du vila något nu under sommaren eller är det bara jobb?

– Nejdå, vi har några korta perioder där vi är lediga. Då hinner man återhämta sig och förhoppningsvis smaka lite på sommaren också.

Faderskapet och livet i Floda

Mycket jobb på kalendern för Casper som sagt men när det väl blir dags för återhämtning och avkoppling, spenderas en del tid hemma i huset i Floda med familjen och hunden.

– Familjen mår bra och vi trivs väldigt bra i huset. Det är ett lugnt område med trevliga grannar och nära till skogen vilket är bra för att gå ut med hunden i.

I fjol kom storken på besök och Casper Janebrink blev återigen pappa till sonen Hugo som närmar sig ettårsdagen med stormsteg.

– Det har gått så himla fort. Men det har varit så himla roligt att få vara småbarnsförälder och ha ett litet barn att ta hand om igen.

Skiljer sig den här gången från tidigare?

– Egentligen inte kan jag tycka. Man vet från tidigare hur det är att ha barn så man har ju mer erfarenhet möjligtvis. Så kommer man på ”ja så här var det” under tiden, man har glömt en del grejer men minnet fräschas upp ganska snabbt, säger han.

Efter sommarturné och Bingolotto väntas en lite lugnare period under höstens första månader. Man Casper och Arvingarna kommer inte ligga på latsidan. De är produktionsfasen av att arbeta fram en julshow som går av stapeln i november tillsammans med en annan folkkär artist, Linnea Henriksson.

– Det ska repas, plockas fram låtar och förberedas en del. Det är mycket produktionsarbete kan man säga. Vi kommer resa runt i stort sett hela Sverige med showen och fram emot det, säger Casper Janebrink.

Det här är Casper Janebrink aktuell med

”Hundra dagar” nytt Album med Arvingarna

Ett nytt album med en nygammal blandning av somriga låtar. Innehåller bland annat ”Sommar i Göteborg” som var med och tävlade om att bli hyllningslåten för Göteborgs 400 års firande.

Bingolottos Sommarkväll

Casper är programledare tillsammans med Agneta Sjödin för tredje året i rad. Sänds på Tv4 under juli och augusti med stor avslutning 20 augusti.

Sommar igen, Eloise 30 år! - Sommarturné

Rikstäckande sommarturné som Arvingarna gett sig ut på i hyllning till kultförklarade hitlåten ”Eloise”.

Christmas Night - julshow

En julshow med Arvingarna och Linnea Henriksson som går av stapeln 23:e november. Närmsta konsertstopp för Lerumsbor blir på Göteborgs konserthus den 17:e december.

LÄS MER:Sebastian Forsling om mörkret och resan mot OS

LÄS MER:Nära halv miljon insamlad till Ludwig Andersson

LÄS MER:Efter toppåret – elbilstrenden bromsar in i Lerum

ANNONS