När LT ringer upp Ida Lindgren på tisdagsförmiddagen njuter hon och hennes kollegor av en solig och vårig dag i huvudstaden. Tåget tillbaka till Stenkullen och det dagliga arbetet går inte förrän om några timmar.
– Nu ska vi strax träffa de andra finalisterna och kanske njuta av en god lunch, berättar Ida Lindgren.
Hon fortsätter berätta om den festliga gårdagen i Eric Ericsonhallen med gala, mingel och god mat:
– Det var inspirerande föreläsningar under dagen och senare vid 16-tiden var det prisutdelning... och där kom vi på en delad andraplats.
Hur känns det?
– Vi är verkligen jättenöjda och stolta. Det var fantastiskt roligt! Vi fick ett diplom och 10 000 kronor i utbildningsstipendium.
Ska fira med eleverna på skolan
Under galan serverades mat lagad av Jessie Sommarström, årets kock 2022, och årets konditor 2021 Kasper Kleihs.
– Det var supergott och under middagen fick vi sitta bredvid huvuddomare Paul Svensson. Det var inspirerande att höra hur han jobbar med restaurang och hur han tänker kring yrket. Det var en inspirationsdag i matglädjens tecken! säger Ida Lindgren.
Hur kommer ni fira på skolan?
– Vi har förberett med popcorn och finalflaggor men vi ska höra med våra gäster (eleverna reds anm) hur de vill fira. Där ska de få vara delaktiga.
Nu har du deltagit i tävlingen fyra gånger, blir det en femte gång?
– Ja, men det blir säkerligen! Så länge skolan och vi i köket vill så blir det en omgång till. Det är så kul att göra detta för det blir en sådan samverkan med skolan och man vinner så mycket på det.
LÄS MER:Matglädje i fokus på Stenkulan där eleverna är gästkockar
LÄS MER:Tävlingen för unga med a-traktorer i Lerum flyttas fram
LÄS MER:Därför håller Vattenpalatset i Lerum stängt fram till midsommar