Det blir ingen tävling för motorburen ungdom i helgen, intresset var för litet.
Det blir ingen tävling för motorburen ungdom i helgen, intresset var för litet. Bild: Kepa Arizala

Tävlingen för unga med a-traktorer i Lerum flyttas fram

På lördag skulle den gå av stapeln – tävlingen för unga med a-traktor, moped och mopedbilar. Så blir det inte. Det var alldeles för få anmälda. Nu tar arrangörerna nya tag för att hitta rätt form för evenemanget.

ANNONS
|

Klart är att det finns väldigt många unga med a-traktor, moped eller mopedbil i Lerums kommun. Klart är också att de inte ville anmäla sig till tävlingen som räddningstjänsten, polisen, kommunen och Lerums centrumförening skulle arrangera. Bara fyra anmälningar hade kommit in igår.

Ställer ni in?

– Nej, vi ställer inte in utan skjuter fram det. Vi ska arrangera något, men det blir inte nu, det blir någon gång efter semestern, svarar Martin Berntsson, initiativtagare från räddningstjänsten.

Varför kom det in så få ansökningar?

– Vi vet inte. Tiden var kanske helt fel, vi satte klockan 10 till 15 en lördag och tänkte inte på att då sover väl de flesta 17-åringarna, svarar han med ett skratt och fortsätter:

ANNONS

– Sedan var det kanske inte rätt med en tävling heller. Vi får söka upp ungdomarna och fråga dem vad de vill göra.

Hur känns det att det inte blir av nu?

– Det är smällar man får ta. Vi får ta och undersöka varför det blev så och vad ungdomarna vill, sedan går vi vidare därifrån. Vi kommer göra något, och det kommer bli jättebra för oss och det kommer bli jättebra för ungdomarna, för de är så viktiga.

LÄS MER:Här spelas SVT-serien Familjen Andersson in i Lerums centrum

LÄS MER:Solkatten satsar i tuffa tider – bygger ny restauranglokal

LÄS MER:De bygger Lerums nya gräddhylla – på Höjden

ANNONS