Eleverna på Lerums gymnasium tävlade i Studentpokalen

Under fredagen är det den stora dagen för Lerums gymnasiums studenter. Dagen före firade studenterna genom att klä ut sig och tävla i studentpokalen. Solen sken och stämningen var på topp. Se alla bilder här!

ANNONS

På torsdagsförmiddagen samlades alla studenter på Lerums gymnasium för att tävla om studentpokalen i fem olika grenar; Brännboll, säckhoppning, potatisrace, poängpromenad och dragkamp. Dessutom delades pris ut för ”bästa utklädnad” samt ”bästa mentorspepp”.

– Det är samarbete mellan skolan och elevkåren för att göra en liten happening innan studenten, säger Johan Westberg, rektor på Lerums gymnasium.

Johan Westberg vill specifikt tacka andraårseleverna Märta och Vera från samhällsprogrammet samt Tilda från teknik och Filip på ekonomiprogrammet för att de varit med och ordnat studentpokalen.

Adam Lundqvist läser ekonomi och är 18 år. Han har precis tävlat i säckhoppning och är en av dem som ska få springa ut under fredagen.

ANNONS

– Det är lite blandade känslor över att ta studenten. För det första är man taggad på att vara ”done” med skolan. Det ska bli jätteskönt. Samtidigt är det lite ångest över vad man ska göra nu. Nu är det ingenting man måste gå till varje dag, säger han.

Vad ska du göra sen?

– Ett sabbatsår blir det i alla fall. Sen hade jag velat plugga utomlands med något av mina intressen – mode eller musik.

Hur tror du det kommer bli imorgon?

– Jag tror det kommer bli mycket party och stökigt. Men det kommer bli skitkul.

Adam Lundqvist tar studenten imorgon.
Adam Lundqvist tar studenten imorgon. Bild: Nanna Stenhede

LÄS MER:Den kompletta guiden till studentfirandet i Lerum

LÄS MER:Lerums studenter på bal – se bildsvepet utanför Valand

LÄS MER:Det gör studenterna i dag – tio år efter studenten på Lerums gymnasium

ANNONS