Elskåpen i Lerum blev snyggare med vinnande fotografier

Lerum energi har gjort Lerums kommun lite finare. Sedan några dagar tillbaka pryder tre vinnande bilder av lokala fotografer tre elskåp i kommunen.

ANNONS
|

Under sommaren anordnade Lerum Energi en fototävling på Instagram. Uppdraget var att fotografera en plats i Lerums kommun som berör positivt och ger energi. Priset var att få sitt fotografi på ett elskåp någonstans i kommunen.

För några dagar sedan var bilderna på plats.

Paula Frosth Johanssons fotografi från Bäckamaden i Gråbo finns på elskåpet vid Hulans förskola. ”Det är en bild som fångar en helt fantastisk stämning!” enligt Lerum Energi.

I Lerums centrum, vid växtrummet Kraftfält mittemot Lerums station, finns en bild av Felicia Ersdotter. Motivet är hämtat från Banvallen i Gråbo ”en underbart somrig bild” skriver Lerum Energi.

ANNONS

Elskåpet på Mjörnbotorget i Gråbo pryds av en bild som Calle Andersson har tagit. Han har, enligt energibolaget, fångat Sävelången från sin mest magiska sida.

Vad kände du när du fick veta att din bild hade blivit utvald?

– Jag blev nog väldigt chockad till en början, det var ju ett antal fotografer som var med och tävlade om äran. Först trodde jag nästan att det var ett skämt då det plingade till på instagram och det visade sig att jag var en av vinnarna. Det har nämligen aldrig hänt innan, svarar fotografen och fortsätter:

– Och som kreatörer så synar man sina egna verk med kanske ett alltför kritiskt öga och vågar nog inte riktigt tro på att det man skapar berör.

Har du varit på Mjörnbotorget och kollat?

– Jag har inte ännu hunnit åka och kolla på skåpet då livets måsten får gå före ibland, men tanken är att ta en tripp och kolla till helgen. Ska bli spännande att se i verkligheten.

Vad tycker du om platsen?

– Utan att ha varit där så tror jag att den är alldeles utmärkt och jag ser nog gärna att fler skåp blir smyckade med fina bilder istället för den grå metallen som annars är deras skal.

Har du något annat du vill säga med anledning av det här?

– Tänker att tillvaron omkring oss behöver mer liv, mer natur, mer lugn och mer själ! Och vad passar inte bättre än att börja nånstans och få in lite av detta i vår annars ganska grå vardag och gråa samhälle. Jag tror många hade uppskattat det, och kanske fått en något trevligare promenad till jobbet, till affären, ja, vart man än är på väg, säger han och fortsätter:

– Jag hoppas fler kommuner gör samma sak. Vi behöver mer färg i våra liv!

LÄS MER:Försvunna skulpturen tillbaka i Gråbo

LÄS MER:Peter och Helena brinner för kulturen i Norsesund

LÄS MER:Fotografen Kristoffer Sahlén har blivit en i grävlinggänget

ANNONS