Fullbokat: Kosläppet på Kåhögs gård drar storpublik – i år igen

Kosläppet på Kåhögs gård lockar varje år tusentals besökare från hela Göteborgsområdet och i år är inget undantag. Redan nu är föranmälan till eventet fullbokad på Arlas hemsida, men Linn Börjesson har lugnande besked till de Lerum- och Partillebor som missat att skriva upp sig.
– Anmälan är för att få en uppskattning av hur många som dyker upp, med andra ord – ni är välkomna, säger hon.

ANNONS
|

Den som planerat ett besök på Kåhögs gård i samband med kosläppet den 6 maj kan få en obehaglig överraskning. På Arlas hemsida står det nämligen sedan några dagar tillbaka ”fullbokat” när man söker upp eventet.

Men Linn Börjesson, bonde på Kåhögs gård, kan nu ge lugnande besked.

– Förbokningen på hemsidan är inte någon försäljning av biljetter på något sätt utan den är till för att vi ska kunna få ett hum om hur många som kommer, säger hon.

Räknar med 10 000 i år igen

I år omfattande förbokningen ungefär 7 500 platser, men Linn Börjesson räknar med att det i slutändan blir många fler som kommer.

ANNONS

– Vi har åtminstone beställt 10 000 bullar att bjuda besökarna på, så det är fritt fram att komma. Det är för oss omöjligt att pricka av alla.

Tack vare föranmälan kan de också förutom bullar också förbereda så att tillräckligt många parkeringsplatser finns tillgängliga, vilket i år sannolikt behöver bli lika många som förra året.

– Det kommer ju komma mycket folk, vilket ska bli roligt. Det är kul att kunna arrangera ett kosläpp med publik speciellt för alla barns skull, säger hon.

Ett 70-tal lyckliga kor skuttar ut

Kosläppet 2023 blir enligt Linn Börjesson det tionde i ordningen och om förra årets publikrekord med 11 000 åskådare slås återstår att se. Det som står klart är i alla fall att ungefär 70 stycken lyckliga kor kommer skutta ut i hagen den 6 maj.

Och om man som Partillebo vill vara en del av det hela är det alltså fortfarande fritt fram att komma till gården.

– Jag tror inte att någon som bor i närheten brukar anmäla sig, så med andra ord – ni är välkomna!

LÄS MER:"Jag vill ha en liten farm som bonden i Fåret Shaun”

LÄS MER:Fotografen Kristoffer Sahlén har blivit en i grävlinggänget

LÄS MER:Publiksuccé ifjol – dags för nytt kosläpp på Kåhögs gård

ANNONS