Körkortslös var narkotikapåverkad – stannade inte bilen på polissignal

Mannen körde bil trots att han var narkotikapåverkad och hade blivit av med körkortet. När polisen gjorde stoppsignal stannade han inte direkt utan åkte hem, för polisen förklarar han att han gjorde det ”för att förenkla”.

ANNONS
|

Mannen i 40-årsåldern från Lerums kommun döms i Alingsås tingsrätt för narkotikabrott. Rätten bestämmer påföljden till fängelse i en månad.

Domen meddelas efter att mannen körde narkotikapåverkad och polisen hittade 0,35 gram heroin, 0,16 gram amfetamin och totalt 48 narkotikaklassade tabletter i hans fordon.

40-åringen har erkänt.

Stannade inte på stoppsignal

Det var förra året som Lerumsbon var ute och körde bil och polisen såg honom och gjorde stoppsignal. Mannen stannade dock inte med en gång utan fortsatte sin färd.

I förundersökningen frågar polisen varför? Och 40-åringen svarar att det var för att förenkla, för honom själv och för andra.

– Jag körde lugnt till min egen parkering. Jag ville inte att bilen skulle bli stående, fortsätter han.

ANNONS

I polisförhör framkommer det att Lerumsbon har blivit beroende av heroin, ett beroende som han har försökt ta sig ur men inte lyckas komma ur själv. Han har förklarat att han tidigare använde upp till två gram heroin per dygn och till en kostnad på cirka 2 200 kronor per gram. Kostnaden på 4 400 kronor per dygn ser till stor del ut att ha finansierats med blanco-lån.

I förundersökningen frågar polisen:

– Berätta om när du intog narkotika senast och vad du intog för typ av narkotika?

Han svarade:

– Jag snortade en liten lina tjack i går kväll. Jag rökte nåt litet rör heroin dagen innan. Sedan har jag tagit en blå tablett xanor och en tablett stilnockt för två dagar sedan.

Flera domar mot sig

40-åringen finns antecknad under 13 avsnitt i belastningsregistret. Senaste domen meddelade Alingsås tingsrätt i maj i år. Han dömdes då för bland annat narkotikabrott efter att polisen i en husrannsakan hittade narkotika hemma hos honom, däribland fyra cannabisplantor i en garderob. Påföljden bestämdes den gången till fem månaders fängelse.

LÄS MER:Fängelse för man som odlade cannabis i garderob

LÄS MER:Straffet för Lerumsbon skärps – från böter till fängelse

LÄS MER:Dom efter skjutning i Lerum: samtliga frias för mordförsök

ANNONS