Kvinna från Lerum stal tröja på Stadium – och bar flera knivar

En kvinna i 50-årsåldern togs på bar gärning när hon stal en tröja på Stadium. Då visade det sig att kvinnan, vid tillfället skriven i Lerum, bar på två knivar.
”Jag vill alltid ha med mig dem ifall jag vill ha med trä hem”, sa hon i förhör.
Nu döms kvinnan för stöld och brott mot knivlagen.

ANNONS

Det var i början av maj som en civil butikskontrollant upptäckte en misstänkt pågående stöld, inne på Stadium outlet i Nordstan i Göteborg. En kvinna höll i två tröjor, när den ena av dem fördes ner i hennes väska. Något som ska ha dolts bakom den andra tröjan, som var galgad.

Butikskontrollanten följde efter kvinnan när hon lämnade affären, och grep henne i en matbutik i närheten. Polis kallades till köpcentret, och strax därefter hölls ett förhör med kvinnan.

Förklarar knivarna med konstnärliga planer

Då hade polisen upptäckt att hon dels haft den stulna tröjan, och dessutom två rakbladsknivar, i sin ägo vid gripandet.

”Jag vill alltid ha med mig dem ifall jag vill ha med trä hem, eller något slängt papper som jag vill ta med hem för att göra konst”, förklarar kvinnan i förhöret.

ANNONS

Vad gäller misstankarna om stöld så säger hon sig ha köpt en likadan tröja flera gånger tidigare, men uppger att de tappats bort. Detta faktum, kombinerat med en lång kö, ska enligt kvinnan ha lett fram till händelsen ifråga.

”Jag var helt idiotisk och tänkte att det var mycket kö i kassan, jag ville inte stå i kön, så jag tänkte att jag kunde prova att göra något dumt”, berättar hon i förhör.

Döms till dryga böter

Kvinnan har erkänt båda brotten, och nu har tingsrätten meddelat sin dom.

Hon döms för ringa stöld och brott mot knivlagen till dagsböter motsvarande 47 300 kronor. Att knivarna inte ska ha varit tänkta att använda i olämpliga syften övertygar inte rätten.

”Tingsrätten konstaterar att innehavet av de två knivarna skett inne i ett köpcentrum och att innehavet av dessa inte kan anses befogat”, står att läsa i domen.

LÄS MER:Kvinna stal parfym i Solkatten – döms till fängelse: ”Jag ville lukta gott”

LÄS MER:Hemlös Lerumsbo stal lastbil värd 1,8 miljoner kronor

LÄS MER:Man döms till fängelse efter köttstöld i affär i Lerum

ANNONS