Misstanken: Drograttfull vinglade på E20 i Lerum – med krossad vindruta

En person ringde polisen och larmade om en bil som på E20 ska ha vinglat över körfältet och ha haft krossad vindruta. Nu misstänks en man i 35-årsåldern för drograttfylleri och grov olovlig körning, enligt polisen.

ANNONS
|

Det var vid tiotiden på lördagsförmiddagen som polisen fick in ett samtal från en person. Hen hade sett en bil som på E20, i utkanten av Lerum, ska ha vinglat över körfältet och ha haft krossad vindruta.

– Det är inringarens uppgifter, säger Jens Andersson, polisens presstalesperson.

En polispatrull larmades ut – samtidigt som anmälaren följde efter bilen, som svängde av mot Ingared. I höjd med Edsås i Alingsås kommun fick polisen syn på det misstänkta fordonet och stoppade det för en kontroll.

– Det var en bra insats av inringaren, det är inte säkert att man hade fått fatt i bilen annars. Det var bra gjort, säger Jens Andersson, polisens presstalesperson.

ANNONS

Föraren, en man i 35-årsåldern, misstänks för drograttfylleri och grov olovlig körning. Polisen meddelade dessutom körförbud på bilen, efter en flygande besiktning på plats av fordonet. Mannen togs med av polisen för kroppsbesiktning.

LÄS MER:Dom efter skjutning i Lerum: samtliga frias för mordförsök

LÄS MER:Straffet för Lerumsbon skärps – från böter till fängelse

LÄS MER:Man misshandlade kvinna inför vittnen – döms till fängelse

LÄS MER:Fängelsestraff för man som knivhögg våldtäktsmisstänkt

ANNONS