Nya ägaren till mataffären i Stenkullen tror på orten

Det är en ny handlare i byn. Och sakta men säkert gör Sam Rostami om livsmedelsbutiken i Stenkullen till något han kan vara stolt över.

ANNONS
|

Butiken i centrala Stenkullen hade legat ute till försäljning på Blocket ett tag och Sam Rostami hade haft koll, men inväntade ett lägre pris, vilket kom. Han köpte företaget i augusti.

Sams Matbod, så ska livsmedelsbutiken heta.

Den nya ägaren tycker om att lära sig mer om butikens historia.

– Det fanns takfönster, säger han uppspelt och visar en bild på huset med mataffären från 1950- eller 1960-talet.

Huset har inte har förändrats särskilt mycket, förutom att takfönstren är borta.

Investerar i verksamheten

I renoveringen har den nya handlaren lagt sig vinn om att bevara de gamla originaldetaljerna. Han har också satt upp pärlspont på väggarna. Kylarna är utbytta till en helt ny modell och så har han köpt höga kylskåp för färdigrätter, mejeriprodukter och grönsaker.

ANNONS

Totalt har utbudet utökats med 3 000 varor än så länge, och det ska bli fler.

– Snart ska jag sätta in ett nytt hyllsystem, som är betydligt högre än det som finns här nu. Men jag renoverar och gör om i en rätt långsam takt, för jag använder pengarna som kommer in i verksamheten till att investera i den, förklarar Sam Rostami.

Tror på Stenkullenborna

Varför just Stenkullen?

– Jag är född och uppvuxen i Lerums kommun och vill gärna driva verksamhet här, även om jag bor i Göteborg sedan några år tillbaka, svarar han.

Finns det underlag för en mataffär här?

– Ja, absolut. Det finns 3 700 invånare i postnummer 443 61, som är det största postnumret här, med det finns fler hushåll än så i Stenkullenområdet. Förr fanns fler mataffärer i Stenkullen och då fanns till och med en livsmedelsbutik i Hedefors så det ska gå att få igång handeln här, säger Sam Rostami och fortsätter med ett leende:

– Jag märker redan att det blir fler och fler kunder i butiken. Det syns bland annat på hur mycket mjölk som går åt. Sedan har jag sålt en hel del pumpor också, totalt 557 kilo än så länge, och ännu är inte säsongen över.

Han har erfarenhet från livsmedelsbranschen i bland annat Göteborg, och har bland annat arbetat med livsmedelsetablering.

– Ambitionen är att det här ska bli en bättre komplementhandel i Stenkullen, så att folk slipper sätta sig i bilen och åka iväg för att handla om de bara ska ha några varor, slår han fast.

Förhoppningen är också att han inom ett eller två år ska ha fått bygglov för att bygga ut butiken på baksidan av huset.

LÄS MER:Inbiten handlare ny ägare till anrika Ica Servett i Lerum

LÄS MER:Ny yta och nytt innehåll i Ljungviks industriområde

LÄS MER:De tar över stafettpinnen som nya ägare till Solkatten

ANNONS