Jonas Rindefjell är ny chefredaktör för Lerums Tidning och berättar om vikten av lokal journalistik och satsningen på en nyhetssajt.
Jonas Rindefjell är ny chefredaktör för Lerums Tidning och berättar om vikten av lokal journalistik och satsningen på en nyhetssajt. Bild: Mia Höglund

Jonas Rindefjell: Därför lanserar Lerums Tidning en nyhetssajt

Bra ska bli bättre och bäst blir vi tillsammans. Nu inleds satsningen på att ge Lerumsborna en modern nyhetsbevakning där nyhetsflödet uppdateras kontinuerligt när det händer något viktigt.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS

Jag har jobbat med lokaljournalistik i snart 20 år. Både som lokalreporter, sportreporter och i 15 år som chefredaktör på lokaltidningar. Jag har sett en bransch som har gått igenom stålbad och kriser men som har rest sig, utvecklats och anpassats efter nya förutsättningar. Men oavsett vad som har hänt har alltid journalistiken haft sin självklara plats.

Vikten av lokal journalistik i Lerum

Journalistik observerar, kontrollerar och ifrågasätter. Den skapar en djupare förståelse och tillför nya perspektiv och kunskaper. När en lokaltidning lyckas med sitt uppdrag fungerar den inte bara som ett kitt mellan invånare. Den bidrar även till förändring.

Lerums Tidning är en pärla! Det kan jag säga som kommer utifrån (jag bor i Partille). Ni Lerumsbor kan skatta er lyckliga att ni har lokala journalister som både är erfarna och skickliga. Det är själva grundbulten i nyhetsbevakningen. Att vilja vända på stenar för att upptäcka oegentligheter och nyfiket intressera sig för det som händer i Lerum.

ANNONS

Lokaltidningsjournalistik spänner över högt och lågt. Vi granskar stort som smått, allvarligt som lättsamt. Vilken företagare flyttar in i nya lokaler i centrum, varför byggs nya skolor just där och vem är egentligen Lerums största kändis? Vissa granskningar kan ta lång tid, andra jobb kan vi göra på uppstuds. Avgränsningen för vad vi skriver om är att det ska ha lokal bäring, att det är intressant för dig som Lerumsbo.

Lerums tidning får modern nyhetssajt

Med det sagt har det senaste åren fattats en viktig pusselbit. Och det är här nyhetssajten kommer in i bilden. Här kommer vi kontinuerligt att uppdatera när det händer något. Du som läsare slipper vänta på att få den information som du söker när det är aktuellt. Allt från blåljusnyheter som händer här och nu till lokala granskningar som ger en fördjupad bild av hur skattepengarna används i kommunen. Nyhetssajten är första steget mot en utökad nyhetsleverans och redan inom en vecka planerar vi lanseringen av en nyhetsapp för ännu smidigare tillgång till lokala nyheter. Detta samtidigt som vi behåller papperstidningen. Du som läsare får själv välja hur du vill följa oss. Det kommer hända mycket under våren och jag hoppas att du vill hänga med på resan.

Bra blir bättre för dig som läsare. Och bäst blir det naturligtvis om vi gör det tillsammans. Kom med feedback på hur vi kan utvecklas eller tipsa oss om vad du helst vill att vi ska syna närmare!

LÄS MER:Mannens liv gick inte att rädda – han avled i villabranden

LÄS MER:Anrika skolan i Lerum läggs ned – ska användas för gymnasieelever

LÄS MER:Leo, 2, försvann från förskolan – gick hem till familjens hus

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Lerums Tidning i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS