Polisen: Kvinna fann sin parkerade bil omkullvält

I fredags kväll förra veckan blev en personbil utsatt för skadegörelse i Stenkullens industriområde. Enligt David Hallberg, förundersökningsledare vid polisen i Lerum, ska ägaren ha kommit tillbaka till sin parkerade bil och hittat den omkullvält.
– Det är lite udda, säger han till LT.

ANNONS
|

På lördagsmorgonen tog Lerumspolisen emot en anmälan om skadegörelse på en BMW. Bilen ska under föregående kväll parkerats på Plåtvägen i Stenkullens industriområde där den senare ska ha välts omkull.

– I nuläget har vi inga iakttagelser, men det är i ett industriområde så det kan finnas företag i området som fångat något på film. Annars är utredningsläget inte så bra just nu, konstaterar David Hallberg.

Hur bilen ska ha välts omkull är därför okänt:

– Det går att välta en bil om man är några stycken och lyfter, eller om man kör på den. Vi är osäkra på vad som har hänt, det är lite udda.

ANNONS

Enligt Hallberg ska gärningspersonen eller personerna haft som mål att välta bilen.

– Hon (målsägaren reds.anm) kom tillbaka till sin bil och finner den helt enkelt på fel köl. Det är ingen som våldsamt har kört på bilen utan den stod parkerad när detta hände.

Brottstiden beräknas vara mellan 18.00 och 23.00 på fredagskvällen.

Har du utrett något liknande tidigare?

– Det har hänt, men då som ett pojkstreck där unga har vält en bil. Det är inte speciellt vanligt. Här kan det vara allt från att man har gjort det för att det verkar fräckt eller att man har ett agg mot bilägare. Den vanligaste typen av skadegörelse mot bil är att man repar lacken.

LÄS MER:Dom efter skjutning i Lerum: samtliga frias för mordförsök

LÄS MER:Påverkad man gjorde utfall med kniv i Lerum

LÄS MER:Politiker fälls för olaga intrång på Volvo – sjöng på golvet

ANNONS