SMHI efter kraftiga snöfallet: ”Det kommer mer”

Många vaknade till ett vräkande snöfall på tisdagen. Vid lunchtid hade busvädret lugnat sig något – men mer snö är på väg, visar SMHI:s senaste prognos.

ANNONS
LocationLerum|

– Som enskild är det viktigt att man tar höjd för det man ska göra. När sådant här väder väntas måste man räkna med att till exempel en resa kan ta längre tid än tänkt, säger meteorologen Marie Staerk uppmanande.

För tisdagsdygnet utfärdades en orange vädervarning, vilket tidningen tidigare skrivit om. Förutom ett intensivt snöfall ”bjöds” vi även på kraftiga vindar, som allt tillsammans på sina håll resulterade i moddiga vägar, köer och olyckor.

– Vi tittar på om vi kan nedgradera den orange varningen till en mildare gul varning, som tills vidare får gälla för området, säger meteorologen Marie Staerk vid 10-tiden på tisdagen.

ANNONS

– Men det är ett arbete som pågår och inget beslut har ännu tagits, fortsätter hon.

Marie Staerk är meteorolog på SMHI.
Marie Staerk är meteorolog på SMHI. Bild: SMHI

Mer snö senare i veckan

Totalt väntades omkring 15–20 centimeter snö under tisdagen. Men även om SMHI:s varning mildras, ska det enligt väderinstitutet komma mer snö på torsdagen.

– Ja, det kommer mer snö men i en mindre omfattning jämfört med tisdagen. Någonstans runt fem–sex centimeter enligt prognosen och det ska inte heller blåsa lika mycket som på tisdagen, säger Marie Staerk vid SMHI.

– Men det är så det ser ut nu, prognosen kan förstås förändras, tillägger hon.

Mellan busvädret väntas däremot strålande solsken.

– Onsdagen och fredagen ser ut att bli väldigt fina och med uppehåll, säger Marie Staerk vid SMHI.

LÄS MER:Intensivt snöfall väntas – orange varning kan utfärdas

ANNONS