Solkatten i Lerum anordnade tjejkväll för invånarna

Under tisdagskvällen utspelade sig eventet Girls just wanna have fun i Solkatten i Lerum – LT var på plats och tog tempen. Nu utlovar arrangören fler aktiviteter under våren, inte minst även en ”grabbkväll”.

ANNONS
|

Det var klockan 18 under tisdagskvällen som evenemanget Girls just wanna have fun drog igång i köpcentrumet Solkatten, i Lerum.

I köpcentrumets gångar stod marknadsstånd uppställda utmed sidorna och nyfikna besökare inspekterade deras varor och minglade med bubbelglas och salta pinnar i högsta hugg.

– Det var så härligt att det kom damer i alla åldrar, säger Johanna Hartman, eventkoordinator vid Solkatten och Bagges torg.

Hon fortsätter:

– För att ”girls just wanna have fun” och vill slippa steka falukorv till hela familjen varenda jävla kväll.

Ska även bli grabbkväll

Johanna Hartman är nöjd med kvällen efteråt, men tycker att det finns vissa saker att slipa på till nästa gång.

ANNONS

– Men vi har precis börjat dra igång de här sakerna. Det som glädjer mig är att när vi väl gör något ställer alla upp. Det är en sådan ynnest att få ha de här butikerna som vi att har, som alltid ställer upp på alla tokigheter. Och Lerumsborna är likadana, de är mer ”ja” till livet än något annat, säger hon.

Det är mycket på gång i Solkatten och Bagges torg, avslöjar Johanna Hartman vidare. Bland annat ska det också anordnas en ”grabbkväll”.

– Ja, det är ju 2023 så vi är väl jämställda? Men det är inte helt lätt för om man frågar tjejerna vad de vill göra så svarar de att de vill hänga med andra tjejer. Men om man frågar grabbar vad de vill göra så frågar de om det kommer några brudar, säger hon och skrattar.

Stora planer

Det är även mycket fokus på barnevent och musik under året, berättar hon. Hon nämnder Lerumsloppet som exempel på ett kommande evenemang, som går av stapeln den 29 april.

– Man behöver inte alltid veta vad som händer i Solkatten och på Bagges torg, men man ska veta att det alltid händer något där. Det är den resan vi gör nu, vi vill lära Lerumsbor att tänka: ”Vi går till Bagges torg för där händer det alltid något kul”.

LÄS MER:Färghandeln i Lerum gick från konkurshot till dygnetruntöppet

LÄS MER:Kulturarvet på väg att raseras – nu ska Nääs slott räddas

LÄS MER:Så gjorde Johan för att fånga norrskenet i Lerums kommun på time lapse

ANNONS