Vårdpersonal ordnar Melloturné för äldre: ”Glitter och glamour”

I slutet av maj kommer vårdpersonal åka på en Melodifestivalturné på kommunens äldreboenden. LT hängde med när de blivande schlagerstjärnorna provade glittriga scenkläder i Lerumsrevyns klädförråd.
– Vi ville göra något som piggar det upp och vad gör inte det om lite glitter och glamour? säger Carolina Ljungh, aktivitetssamordnare och Hälsoinspiratör på Höjdenhemmet.

ANNONS

I en källare under Torpskolan möter jag Eva Svelin, kassör och ansvarig för Lerumsrevyns klädförråd. Här finns det mängder av kläder och rekvisita och snart kommer det stora klädförrådet fyllas av sju blivande schlagerstjärnor.

– Vi har en hel del kläder här och vi lånar ut till alla möjliga. Bland annat Göteborg Impro, säger Eva Svelin.

”Vi ville ta våra aktiviteter till nästa nivå”

Carolina Ljungh är aktivitetssamordnare på Höjdenhemmet och sitter med i kommunens kvalitetsråd. En grupp med vårdpersonal och enhetschefer som vill ordna roliga aktiviteter på Lerums äldreboenden.

– Kulturrådet startade 2020 men nu heter vi Kvalitetsrådet. Nu kände vi att vi ville ta våra aktiviteter till nästa nivå och ordna en Melodifestivalturné på Lerums kommuns äldreboenden, berättar Carolina Ljungh.

ANNONS
LT hängde med när vårdpersonal från Lerums kommun testade kläder till en kommande melloturné på kommunens äldreboenden.
LT hängde med när vårdpersonal från Lerums kommun testade kläder till en kommande melloturné på kommunens äldreboenden. Bild: Matilda Falk

Det börjar verka kärlek, banne mig, Pernilla Wahlgren, Charlotte Perelli, Diggiloo Diggiley med Herreys, ja hitsen är många och bland glittriga klänningar, färgglada skjortor och peruker hör man en och annan refräng. Framför en spegel tar någon ett par danssteg och slänger med sin fjäderboa.

– Det är inte ofta någon kommer med lite glitter och glamour till de äldre och nu kör vi all in. Entrén ska vara pampig, det ska vara bubbel och de äldre ska verkligen känna sig välkomna.

Klassiska låtar med igenkänning

Schlagergänget kommer att turnera med kommunens äldreomsorgsbuss och besöka kommunens fem äldreboenden under två dagar, den 25 och 26 maj.

– Den kommer vi pimpa och åka runt med mellan de olika boendena, säger Carolina Ljungh.

Repertoaren kommer att bestå av klassiska låtar från Melodifestivalen så alla ska känna igen sig.

– Det är en tacksam målgrupp och detta blir ett roligt inslag, säger Carolina Ljungh med ett leende.

LÄS MER:Tors liv blir film – visar glädjen, kärleken och sorgen

LÄS MER:Ny mottagning för unga män från Lerum öppnar i Alingsås

LÄS MER:Vilda djurungar får hjälp hemma hos Lisa i Lerum

ANNONS