200 hundar deltar i hundutställning till helgen

Det vankas kalas för alla hundälskare när Lerums brukshundklubb den 13 maj bjuder in till sin årliga hundutställning i Stenkullen. Enligt klubbens medlem Anita Skoglund väntas 200 hundar delta i den inofficiella utställningen.
– Det är ett utmärkt tillfälle att få se hundar av alla möjliga olika raser, säger hon.

ANNONS
|

Lerums brukshundklubb ligger en bit in i skogen men när man kommer fram till klubbstugan skymtas vida gräsmattor med agilityhinder och träningsplaner. Här kommer det i helgen hållas en stor inofficiell hundutställning där alla är välkomna som publik.

– Det är nionde året i rad vi arrangerar denna utställningen och det är mest för att ha trevligt och trivas ihop, säger Anita och fortsätter:

– Ibland kan det kännas skrämmande för nya utställare och för yngre och ovana hundar med större officiella hundutställningar, som arrangeras av Svenska Kennelklubben. Här får man känna på hur det är under lättsamma former.

ANNONS

De deltagande hundarna kommer bedömas av domare i tre olika klasser, från valpar till vuxna och veteraner. Finast i varje klass går vidare, och+ har sedan chans att bli utställningens finaste hund.

– Vår huvudsponsor är Doggy och de har skänkt mycket hundmat som man kan vinna. Sedan finns det andra fina vinster, berättar Anita Skoglund.

”Servering, grill och lotteri”

Ska man inte ställa ut sin pälskling kan man besöka utställningen som publik och botanisera bland hundprylar på klubbens egen loppis. Det kommer också finnas försäljare på plats som säljer hundleksaker, koppel och mycket mer.

– Sedan finns det servering, grill och lotteri som klubben arrangerar, fortsätter Anita Skoglund.

Förväntar ni er mycket folk?

– Vi hoppas på det och det brukar komma en hel del. Det har också lovats uppehållsväder och vi är tacksamma att det inte är för hett, 20 grader och halvskugga är bäst. Om tar med sin egen hund är det bra att veta att hunden måste vara minst fyra månader gammal och vaccinerad.

Lerums Brukshundklubb

Klubben bildades 1971 och har idag cirka 380 medlemmar. Vid klubbstugan i Stenkullen hålls det kurser, tävlingar, föreläsningar och utbildningar för alla med hund. I stort sett allt arbete är ideellt och det finns även ett samarbete med Medborgarskolan. På senare tid har klubben börjat mer med agility som är populärt hos framför allt yngre hundägare.

LÄS MER:Vilda djurungar får hjälp hemma hos Lisa i Lerum

LÄS MER:Helene tog aprils bästa bild: ”Fotar ganska mycket”

LÄS MER:Folkfest på Kåhögs gård – när korna släpptes ut

ANNONS