Förra onsdagen lanserades Lerums Tidnings nyhetssajt. Nu kommer nyhetsappen.
Förra onsdagen lanserades Lerums Tidnings nyhetssajt. Nu kommer nyhetsappen.

Jonas Rindefjell: Succéstart för nyhetssajten – nu lanserar Lerums Tidning nyhetsappen

Förra onsdagen lanserade Lerums Tidning sin nya nyhetssajt. Gensvaret från läsarna överraskade tidningens chefredaktör Jonas Rindefjell.
– Jättekul, jag vågade inte tro på en sådan succé, säger han. Nu kommer nästa steg i satsningen – nyhetsappen.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

Det är alltid lite nervöst när man lanserar en ny produkt. Hur ska den tas emot? Därför blev jag så glad när vi lanserade nyhetssajten i onsdags – över 12 000 sidvisningar under premiärdagen, vilket är väldigt starka siffror för en lokaltidning i den här storleken! Och mer hoppas jag att det ska bli.

Enklare att hänga med i nyhetsflödet i Lerum

Nästa steg i att göra journalistiken tillgänglig för dig som Lerumsbo är nyhetsappen. Vårt mål är att nyhetsappen ska vara varje Lerumsbos bästa vän i mobilen. Under måndagen är det världspremiär för appen som ger dig möjlighet att ännu smidigare hänga med i nyhetsflödet. Tillåt pushar så får du veta vad som händer först av alla! Med andra ord har det aldrig varit enklare att hänga med i vad som händer i Lerum.

ANNONS

Men det är inte bara nyheter och intressanta reportage som du kan läsa om. Den uppmärksamma läsaren har kunnat se att vårt digitala utbud har breddats i och med nysatsningen. Numera kan du läsa om nya företag som ser dagens ljus, konkurser, sportreferat för de lokala lagen och husförsäljningar. Här tar vi hjälp av artificiell intelligens som automatiskt jobbar i det tysta för att snabbt uppdatera och ge upplysningar som du kan vara intresserad av.

Det här ska ses som bonusmaterial till dig som läsare då det är våra lokala journalister som är hjärtat i bevakningen av Lerums kommun.

Sedan kan det vara värt att poängtera: Papperstidningen kommer att finnas kvar för de som vill ha en översiktlig bild av vad som hänt under veckan. I dag har de flesta en mobil eller tillgång till en dator. Men för de som inte vill eller har möjlighet att följa nyheter digitalt kommer papperstidningen att fortsätta att delas ut på onsdagar och torsdagar.

LÄS MER:Så gör du för att ladda ner Lerums Tidnings nyhetsapp

LÄS MER:Efterlängtad satsning för Lerumsborna: Följ nyhetsflödet via sajten

LÄS MER:Därför lanserar Lerums Tidning en nyhetssajt

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Lerums Tidning i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS