Polisen fastslår: Dödsfall i Floda var en olycka

Förra veckan hittades en man död i en bäck i Floda. Polisen kunde snabbt slå fast att mannen inte hade blivit mördad – nu konstaterar de att det handlar om en tragisk olycka.

ANNONS
|

Det var vid 14-tiden under fredagseftermiddagen förra veckan som en motionär hittade en livlös kropp av en man i en bäck i Floda.

– Han anträffas i anslutning till en kulvert under vägen, säger Greta Larsson, förundersökningsledare vid Alingsåspolisen.

Flera utryckningsfordon larmades till platsen, bland annat polisens tekniker, räddningstjänst och ambulans, som snabbt kunde konstatera att mannen var död.

LT:s reporter på plats berättar att det var oroligt runt platsen.

– Det var många boende som var på väg hem från jobbet som inte kunde komma hem på grund av polisens avspärrningar. Många gick runt i området och pratade med varandra och var oroliga, säger Matilda Falk, LT:s utsända reporter.

ANNONS

Grannar berättade att terrängen omkring bäcken är svårtillgänglig – det är inte en led för kanoter och det är inget vanligt vandringsställe, menade de.

Mannen var i 50-årsåldern och anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Fynd på platsen i Floda leder till slutsats

Senare under fredagen meddelade polisen att det inte fanns någon misstanke om brott – nu bekräftar dödsfallsutredare Greta Larsson att det rör sig om en olycka.

– Tekniker kallades till platsen i samband med att dödsfallet uppdagas och deras preliminära bedömning är att det inte ligger brott bakom och det visar också de utredningsåtgärder som har vidtagits, säger hon.

Vad grundar de detta på?

– På fynden och omständigheterna på platsen, svarar Greta Larsson.

Vilka fynd?

– Det kan jag inte gå in i närmare detalj på nu.

Hittades snabbt av allmänheten

Polisen inväntar nu en rättsmedicinsk undersökning för att kunna fastslå dödsorsaken. Mannen hade bara varit död i högst några timmar när han hittades, berättar Greta Larsson.

– Max ett halvt dygn, säger Greta Larsson.

Hon vill inte spekulera närmre i händelseförloppet före den rättsmedicinska undersökningen är färdig, berättar hon.

– Olycka är något som kan vara en följd av ett brott, så det är snarare att det rör sig om dödsfall utan misstanke om brott, men återigen: obduktionen kvarstår. Och jag vill inte ha teorier i och med att obduktionen inte är klar.

Greta Larsson berättar att det med säkerhet inte rör sig om ett suicidfall.

Fanns det några vittnen?

– Nej, inga vittnen.

LÄS MER:Rattfull kvinna från Lerum krockade – döms till fängelse

LÄS MER:Här övar räddningstjänsten med helikopter vid sjön Aspen

LÄS MER:Skärpt straff efter att en man släpades in i en bil i Alingsås och släpptes i Floda

ANNONS