Solskenshistorien: Hundra år gammal T-Ford tar plats på Solkatten

En hundraårig T Ford har gjort entré i Lerums centrum. Ägaren skänkte bilen mot en donation av värdet till välgörande ändamål. Nu ska fordonet komma alla till gagn.

ANNONS
|

Vid lunchtid på fredagen rullade en T Ford från 1923 in på Bagges Torg. I framsätet satt den forna ägaren Thomas Lundgren och i baksätet Solkattens nya delägare Joakim Engdahl och Jonas Sjöberg. De parkerade utanför entrén till köpcentrumet.

Hur var färden?

– Fantastisk, utropar Jonas Sjöberg.

– Det var en jättetrevlig upplevelse. Vi åkte förbi British auto, som konstaterade att den är lite för gammal för att ha som inbyte, tillägger Joakim Engdahl med ett leende.

Barn får provsitta

Tanken är nu att bilen ska stå på Bagges Torg ett tag för att sedan flyttas in i köpcentrumet, på ytan mellan Sellmans och Lekia. Företagen ska kunna använda den att placera varor vid och på söndagarna ska barn kunna provsitta i bilen och bli fotograferade.

ANNONS

– Vi tänker att det blir Solkattens svar på Skohusets brandbil, säger Joakim Engdahl.

Till välgörande ändamål

Bilens tidigare ägare får frågan:

Hur kommer det sig att bilen hamnade här?

– Christer Harling (Solkattens majoritetsägare) hörde av sig till mig i höstas och frågade om jag kunde ställa ut bilen på torget några dagar, men då var det inte tillräckligt bra väder så vi avvaktade. Han bad mig skicka några bilder på bilen och när jag hade gjort det frågade han om han fick köpa den, svarar Thomas Lundgren och fortsätter:

– Jag köpte bilen för 82 000 kronor för 23 år sedan. Det var en 60-årspresent till mig själv och jag har haft glädje av den fram till nu, men nu är jag 83 år så nu kan någon annan ta över. Istället för att ta betalt ville jag att de kunde donera 82 000 kronor till Läkare utan gränser eller Frälsningsarmén.

Solkatten har donerat 41 000 kronor till Frälsningsarmén och 41 000 kronor till Läkare utan gränser.

LÄS MER:Solkatten satsar i tuffa tider – bygger ny restauranglokal

LÄS MER:Här spelas SVT-serien Familjen Andersson in i Lerums centrum

LÄS MER:Erfarna krögare tar över Torarica – öppnar i sommar

ANNONS